Aktivan vikend: prijavite se za 1. Utrku rekreativaca Bombellesovom trasom u Zelendvoru Foto: Pexels / ilustracija

Aktivan vikend: prijavite se za 1. Utrku rekreativaca Bombellesovom trasom u Zelendvoru

Varaždinske vijesti | 10.6.2023. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Uoči ovogodišnjeg obilježavanja Dana općine i blagdana svetog Petra i Pavla 29. lipnja, Općina Petrijanec u suradnji s Atletskim klubom Sloboda iz Varaždina u dane središnjega lipanjskog vikenda u Zelendvoru organizira 1. Utrku rekreativaca Bombellesovom trasom.

Zainteresirani ljubitelji rekreativnog trčanja za sudjelovanje u utrci mogu se prijaviti online na https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2010.

Startnina od 10€ do 20€ može se uplatiti na Žiro račun broj: 23600000-110174134 ZABA, odnosno IBAN HR 8423600001101741348, a start prve utrke predviđen je u subotu 17. lipnja u 12:00 sati ispred Restorana Zelendvor.

Startni paket uključuje startni broj, čip, elektronsko mjerenje vremena, bočicu vode, unikatnu finišersku medalju, te pratnju vozila hitne pomoći. Vremenski limit za završiti utrku je 90 minuta pa organizator poziva sve ljude dobre volje, i one kojima trčanje nije primaran sport, da se priključe ovoj humanitarnoj utrci.

- Za troje prvoplasiranih u apsolutnoj ženskoj i apsolutnoj muškoj konkurenciji osigurane su simbolične nagrade, a proglašenje je predviđeno oko 13:00 sati. S obzirom da je osnovni cilj utrke učiniti dobro djelo, svaki sudionik koji završi utrku bit će pobjednik - ističu organizatori.

U subotu 17. lipnja predviđena je utrka za rekreativce ali i za roditelje vrtićaraca i škole dužine staze kilometar i pol tako, dok su trkački zahtjevnije utrke duljine staze od 2.5 km, 5 km i 10 kilometara predviđene u nedjelju 18. lipnja.

Budući da je utrka humanitarnog karaktera, rezultat i plasman neće biti u prvom planu, a prihod od uplaćenih startnina namijenjen je Udruzi za ranu intervenciju Varaždinske županije koja djeluje od 2009. godine te broji 130 članova.

Udruga okuplja subjekte rane intervencije i članove njihovih obitelji, a namijenjena je pomoći djeci s teškoćama u razvoju i rizičnim čimbenicima, njihovim roditeljima i obitelji, ali i odgojiteljima i učiteljima te svima koji trebaju stručnu podršku. Njihovi su članovi i polaznici terapija djeca s autizmom, PSA, ADHD-om, teškoćama u učenju, artikulacijskim teškoćama, sindromom Down, motoričkim oštećenjima, i teškoćama senzorne integracije.

Udruga organizira savjetovanja, procjenu i dijagnostiku te provodi individualne ili grupne edukacijsko rehabilitacijske i logopedske tretmane.

utrka_rekreativaca_petrijanec_najava.jpg