Pridružite se besplatnoj radionici ovog petka u Zbelavi i saznajte sve o dobrobitima eteričnih ulja!

Tatjana Zoka | 23.3.2022. u 20:34h | Objavljeno u Društvo

Iako na prvu zvuči kao utopija i nemoguća misija, itekako je moguće u svom domu postići prirodnu oazu i to na temelju toga što svakodnevno koristite.

Činjenica je da smo svi na dnevnoj bazi izloženi kemikalijama koje unosimo hranom, kozmetikom, pićem, udišemo ih u stanu, na ulici, na poslu, a isto tako mnogi jednostavno ni ne gledaju, a ni ne čitaju bilo kakve oznake, sastojke i spojeve koji se nalaze na sredstvima koja koriste.

Sa sigurnošću mogu reći da sam upravo ja bila jedna od tih osoba – nisam bila svjesna koliko štete činim svom organizmu ako boravim cijeli dan u prostoriji u kojoj isparava omekšivač za rublje, udisanjem para nakon čišćenja, korištenjem raznih preparata kojima nisam uopće kontrolirala sastav.

Primjerice, jeste li ikada otvorili ormarić sa sredstvima za čišćenje ili kozmetikom i shvatili da većinu tih proizvoda uopće ne koristite? Ja jesam i to masu puta.

pexels-monstera-6621461.jpg

Svaki put bih pobacala hrpu stvari, no s vremenom se one opet nagomilaju jer mislim da mi treba hrpa proizvoda za sve: protiv kamenca, protiv elektriciteta i prašine, za sjaj, za dezinfekciju... Treba mi ovakva krema, onakav serum, maska za kosu, kura za kosu, dvije vrste šampona, tri vrste pilinga i gelova za tuširanje za mene, muža, dijete i slično.

Kemijska sredstva sadrže brojne štetne sastojke, dostupna su na svakom koraku zbog masovne proizvodnje i jeftine cijene, a nisu ekološki ni zdravstveno prihvatljiva.

Dakle, osim toga što djeluju loše na nas, štetu činimo i prirodi. Otkada sam osvijestila samu sebe da mi sve to zaista ne treba, već da se može to isto postići uz puno bolje proizvode zamijenila sam sva komercijalna sredstva za čišćenje i prebacila se na alternativnu koja podrazumijeva obični alkoholni ocat, sodu bikarbonu, destiliranu vodu i eterična ulja.

Do ‘nedavno’ sam bila ovisna o mirisima omekšivača, isprobavala i kupovala najnovije koji su stigli u trgovine. Kada sam postala svjesna što točno koristim i da to zaista nije najbolji izbor, a posebice potaknuta time što bi to moglo značiti za moju djecu, prebacila sam se na izradu prirodnog omekšivača sa sastojcima koje svi imaju kod kuće: ocat, destilirana voda i najdraža eterična ulja (po želji možete staviti i sodu bikarbonu).

Isto sam napravila i s proizvodima za osobnu higijenu i kozmetičkim proizvodima. Vjerojatno kao što je situacija i s 90% žena, i moj ormarić i kozmetička torbica bili su natrpani hrpom nepotrebnih stvari sve dok nisam isprobala aplikaciju Clean Beauty. Radi se o aplikaciji koja sama skenira deklaraciju proizvoda i pokaže vam sve štetne sastojke. Čak i proizvodi za koje sam bila uvjerena da su "dobri“ jer nemaju naprimjer aluminijeve soli, imaju hrpu drugih štetnih sastojaka.

Vrlo ubrzo zamijenila sam brojne kreme serumom za lice kojeg svakodnevno koristim i izrađujem sama kod kuće uz pomoć baznog (jojobinog) ulja i eteričnih ulja i koža mi se preporodila!

YL_radionica.jpg

Low tox dom zaista nije nemoguć, štoviše, dostižan je svakome, a danas ga svi trebaju više nego ikada. Samo je bitno gledati kako sve to dugoročno utječe na vas i vašu obitelji i to kroz činjenicu da je zdravlje ulaganje, a ne trošak.

Danas zaista mogu reći da sam donijela dobru odluku koju si na svakodnevnoj bazi potvrđujem jer sam svjesna da prevencija počinje upravo u našem domu, a smatram da je važno i najmlađe učiti zdravim navikama kako bi sutra to bio način kojeg će oni usaditi u svoje obitelji.

MOĆ ETERIČNIH ULJA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Vjerujete li da promjena životnog stila dovodi do općeg poboljšanja mentalnog zdravlja i boljeg raspoloženja? Jeste li ikada razmišljali o promjeni koja će pozitivno utjecati na vas i vašu obitelj te znate li da upravo veliku ulogu u tome može odigrati moć prirode? Posebice u današnje vrijeme važno je prije svega osvijestiti se kakve proizvode koristite u svom kućanstvu. Utjecaj štetnih kemikalija znanstveno je dokazan na puno razina i ako je doticaj istih s vašim tijelima nešto što možete kontrolirati, zašto se ne biste odlučili napraviti jednu pozitivnu promjenu te uvođenje nečeg prirodnog u vaš dom što će podržati zdravlje cijele obitelji. Upravo eterična ulja mogu postati vaš najbolji saveznik jer imaju čudesnu moć, a njima možete odagnati sve negativne emocije te vratiti sebi mir i vitalnost.

naslovna_nova.jpg

Pridružite se BESPLATNOJ radionici 'Low tox dom na naš način' koja će se održati 25. ožujka ove godine u 17 sati na lokaciji Farmer Bučino ulje, Varaždinska 128, Zbelava i saznajte sve o dobrobitima Young Living eteričnih ulja te kako ih uklopiti u svakodnevni život, kako živjeti svjesnije te pretvoriti svoj dom u 'chemical free' i low tox uz pomoć njihovih svojstava.

Čeka vas uvod u 12 vrhunskih, 100% prirodnih ulja te mala make&take radionica na kojoj ćemo vam pokazati kako uz pomoć par sastojaka napraviti sasvim prirodno sredstvo za svakodnevno korištenje kod kuće – bez štetnih kemikalija i odlaska u drogerije!

*Young Living je vodeći svjetski lider u proizvodnji eteričnih ulja već više od 20 godina i sva ulja su 100% čista i proizvedena prema najvišim standardima kvalitete. Kod proizvodnje ulja vode se Seed to Seal standardom gdje je svaki korak, od sadnje do pakiranja ulja u bočice, detaljan i kontroliran što im omogućuje da proizvode ulja koja su čista, bez kemikalija i sintetičkih dodataka.*

Za svakog polaznika pripremljen je mali paket dobrodošlice, a pošto je broj sudionika ograničen i to samo za osobe koje nisu uključene u zajednicu Young Livinga, rezervirajte svoje mjesto što prije! Za sve informacije, pitanja i potvrdu za sudjelovanje na radionici javite nam se mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na brojeve telefona: Marijana 099/345-0111; Sanja 099/224-1331; Tatjana 098/163-6567 (YL nezavisni distributori).

Označeno u