Približite se zvijezdama na radionici Astronomskog društva Varaždin Foto: Pexels/ilustracija

Približite se zvijezdama na radionici Astronomskog društva Varaždin

Varaždinske vijesti | 6.9.2023. u 20:33h | Objavljeno u Društvo

Astronomsko društvo Varaždin poziva sve ljubitelje noćnog neba da im se pridruže na novoj praktičnoj radionici za vizualno promatranje neba teleskopima, koja će se održati u petak 8. rujna s početkom u 20:30 sati u Varaždinu.

- Ovo je druga radionica u sklopu našeg temeljnog tečaja vizualne astronomije kojeg smo kroz prvu radionicu predstavili još u travnju ove godine, međutim zbog iznimno kišnog vremena koje je uslijedilo te ljetne pauze, naš tečaj nastavljamo dalje tek sada. Ukoliko ste propustili prvu radionicu, ne morate se ustručavati doći – predznanje nije potrebno, ulaz je slobodan i nije potrebna prijava - napominju iz Astronomskog društva Varaždin.

Radionica je namijenjena osobama svih dobi koje imaju želju aktivno probati i naučiti koristiti teleskopsku opremu ili su zainteresirane samo da iskoriste priliku i pogledaju aktualne nebeske objekte kroz okular teleskopa.

- Okupljanje će biti ispred zgrade na adresi Graberje 33, nakon čega ćemo našu radionicu održati najvjerojatnije kod obližnjih sportskih terena između Graberja i parkinga za varaždinsko groblje, tj. iza Geotehničkog fakulteta. Sudjelovanje je besplatno, vidimo se! - poručili su iz Astronomskog društva Varaždin.

astronomsko_drustvo_varazdin_najava_05092023.jpg