Presečno Visočko: Pokazali tko je najbolji u brzini gašenja požara, ali i pripremi najbolje kotlovine

J.Š./ Varaždinske vijesti | 31.8.2021. u 13:51h | Objavljeno u Društvo

Rezanjem vrpce i svečanim otvorenjem asfaltiranog vježbališta za mlade započeo je KUP DVD-a Presečno Visočko održan 28. kolovoza, a na kojem su se natjecala dobrovoljna vatrogasna društva iz okolice.

Na natjecanju podmlatka prvo su mjesto osvojili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Visoko, drugo je mjesto pripalo ekipi DVD-a Bisag, a treće mjesto ekipi iz DVD-a Presečno Visočko.

U kategoriji mladeži prvo su mjesto osvojili članovi DVD-a Remetinec i to muška ekipa, drugo mjesto osvojila je mlada ženska ekipa DVD-a Visoko dok je treće mjesto osvojila muška ekipa mladeži DVD-a Visoko.

Također održano je natjecanje u brzini, odnosno mokra vježba za odrasle i rušenje mete, a u kojoj su sudjelovale tri ekipe. Prvo je mjesto pripalo muškoj ekipi DVD-a Presečno Visočko, drugo je mjesto osvojila muška ekipa DVD-a Đurinovec dok su na istom natjecanju samo u kategoriji žena prvo mjesto odnijele članice DVD-a Presečno Visočko.

S druge pak strane, posebno je veselo bilo kod ekipa koje su se natjecale u pripremi kotlovine.

U toj kategoriji natjecanja sudjelovalo je šest timova i sve su kotlovine, a istaknuli su tako suci, bile odlično pripremljene, no među najboljima izabrana je kotlovina koju su pripremali Ivan Mihaljević i Josip Kušić te su oni ispred DVD-a Visoko osvojili prvo mjesto. Druga najbolja kotlovina bila je od članova tima Kušec dok je treće mjesto osvojila kotlovina koju je pripremio David Geček s ekipom.

Na kraju natjecanja svima se zahvalio predsjednik DVD-a Presečno Visočko i predsjednik vatrogasne zajednice općine Visoko Miroslav Geček te načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković.