PREPUN ČAROLIJE Varaždinski Advent će opet biti zimski hit!

vv | 30.11.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

Magije za male i malo veće ima i na predivnom nostalgičnom karuselu na Korzu koji, poput kakvog vremenskog stroja, zaziva romantična vremena iz bajki, a ništa manje čarobno nije ni blagdansko, blještavo uređenje Varaždina

Nakon što je prvi adventski vikend zabljesnuo svojom ljepotom i napunio Varaždin veselim licima i jedinstvenom blagdanskom atmosferom, donosimo kratki pregled što nas sve čeka u idućih šest tjedana, sve do 6. siječnja 2023., kada Advent u Varaždinu i službeno završava.

1.jpg

Oni željni zabave svakako će se, vikendima, kretati između Korza i Stančića na kojima se svira i pleše petkom, subotom i/ili nedjeljom. Pripremljen je niz sjajnih izvođača među kojima se ističe nastup “gospodina glasa” Jacquesa Houdeka za Dan grada Varaždina, ali i koncert jedne od trenutno najvećih hrvatskih pop zvijezdi – Matije Cveka i njegovih Funkensteinsa. Na oba adventska trga smještene su i probrane gastro kućice s zimskim jestivim i pitkim delicijama tako da energije za zabavu neće nedostajati.

Energije i adrenalina ima napretek i na Kapucinskom trgu gdje već punom ledenom parom radi Ledena čarolija – veliko klizalište i vrtoglavi tobogan te tamošnja topla gastro ponuda.

4.jpg

Između ta tri trga adventske zabave smještena je i raskošna blagdanska ponuda suvenira, poklona i raznih šarenih sitnica koja je ispunila Trg Slobode, Franjevački trg te Gundulićevu ulicu.

Advent u Varaždinu prepun je i čarolije, a najviše je ima u Kući Djeda Mraza. To je toplo, veselo i bajkovito mjesto prepuno priča, glazbe i osmijeha na koje sam Djed, glavom i bradom, stiže 7. prosinca, a do onda će posjetitelje uveseljavati slatki vilenjaci i vilenjakinje.

3.jpg

Magije za male i malo veće ima i na predivnom nostalgičnom karuselu na Korzu koji, poput kakvog vremenskog stroja, zaziva romantična vremena iz bajki, a ništa manje čarobno nije ni blagdansko, blještavo uređenje Varaždina.

Kad padne mrak i upali se tisuće lampica, povijesna jezgra Varaždina postaje neopisivo lijep i romantičan prizor, na koje niti jedno srce neće ostati ravnodušno. Ta bajkovita atmosfera adventskog Varaždina, pojačana subotnjim paljenjem adventskih svijeća pred katedralom i pozitivnim raspoloženjem koje ovo doba godine nosi, najveća je magija ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu koji će opet biti zimski hit!