Premijerni vokalno-instrumentalni koncert Varaždinskog folklornog ansambla ove subote u HNK u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 16.9.2022. u 14:26h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski folklorni ansambl održat će u subotu, 17. rujna vokalno-instrumentalni koncert “Igrajte nam mužikaši” u koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

Riječ je o prvom cjelovečernjem isključivo vokalno-instrumentalnom programu u izvedbi Varaždinskog folklornog ansambla.

Na programu se nalaze vrhunske autorske skladbe i obrade narodnih napjeva najboljih hrvatskih folklornih skladatelja i aranžera poput Bože Potočnika, Marijana Makara, Siniše Leopolda, Ivice i Branka Ivankovića te brojnih drugih.

Koncert je osmišljen kao glazbeno putovanje Hrvatskom i krajevima izvan granica Republike Hrvatske poput Gradišća i mađarske Baranje.

U sklopu koncerta bit će premijerno pred varaždinskom publikom izveden splet međimurskih pjesama “Popevke tete Lize” koji je za Varaždinski folklorni ansambl priredio Alan Kanski, voditelj orkestra Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Ovaj vokalno-instrumentalni program Varaždinski folklorni ansambl izvodio je krajem lipnja na koncertima u švicarskim gradovima Schaffhausenu, Zürichu i St. Gallenu u sklopu turneje organizirane u suradnji s Generalnim konzulatom RH u Zürichu, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Grada Varaždin.

Sada će napokon ovaj program biti izveden pred varaždinskom publikom. Koncert “Igrajte nam mužikaši” pripremili su i uvježbali umjetnički voditelj ansambla Tim Hrvaćanin, plesni voditelj i voditelj pjevanja Fin Hrvaćanin, voditelj tamburaškog sastava Tomislav Čampa te predsjednik ansambla Pjerino Hrvaćanin.

Koncert počinje u 18 sati. Ulaznice možete potražiti na blagajni kazališta, danas od 18 do 19:30, a subotom od 10 do 12 i sat vremena prije početka programa.