Premijera dokumentarnog filma o ratnom putu 7. gardijske brigade “Puma“

Varaždinske vijesti | 13.12.2020. u 12:31h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Povodom 28. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade „Puma“, Hrvatska radiotelevizija premijerno prikazuje dvije epizode dokumentarnog filma o ratnom putu ove proslavljene postrojbe Hrvatske kopnene vojske.

Podsjećamo, ideja o stvaranju dokumentarnog filma potekla je 2016. godine od članova Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“, a ove godine je ta ideja napokon i realizirana. Naime, u HRT-ovoj produkciji i režiji Darka Dovranića, zahvaljujući iznimnoj suradnji s Udrugom veterana 7. gardijske brigade, snimljene su dvije epizode.

Svaka od njih traje 50 minuta, s tim da će prva epizoda pod nazivom „Od poraza do trijumfa“, biti emitirana na 1. programu HRT-a u ponedjeljak, 14. prosinca u 20.10 sati. Druga epizoda, pod nazivom „Vrijeme pobjeda“, prikazivat će se u ponedjeljak 21. prosinca u istom terminu.

Dodajmo da je dokumentarni film sniman na autentičnim lokacijama, na kojima je 7. gardijska brigada borbeno djelovala tijekom Domovinskog rata.

Štoviše, u dokumentarnom filmu o ratnim djelovanjima 7. gardijske brigade „Puma“, svjedoči 41 sudionik ratnih i povijesnih zbivanja, u kojima je ova postrojba OS RH predstavljala oslonac i jamac sigurnosti naše domovine.

 

Označeno u