Premijera Bogova: Generacijski sukob unutar hrvatske obitelji razotkriva obiteljske traume

VV | 23.5.2022. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

Jedan od naših najpoznatijih filmskih i kazališnih redatelja  Dalibor Matanić režira u varaždinskom kazalištu predstavu prema svom tekstu pod naslovom Bogovi. To je nastavak  njegovih kazališnih istraživanja s referencama na neke od kultnih filmova.Nasilje je prisutno ne samo kao eksplicitno nego i kao suptilna agresija, skriveno u različitim oblicima i odnosima.

Zbog toga se bavimo  i unutarnjim mehanizmima i društvenim  okolnostima koje izazivaju različite vrste nasilja. Preispitivanje nas podsjeća do koje mjere se prilagođavamo nasilju i relativiziramo napadačke motive. Koliko nas narcistička kultura, poricanje autentične komunikacije  dovode do urušavanja esencijalnih ljudskih odnosa, na život bez otpora.

Generacijski sukob unutar hrvatske obitelji razotkriva i obiteljske traume i društveni kontekst nasilnih praksi. Koje su posljedice suočavanja s istinom?

U predstavi nastupaju članovu ansambla HNK u Varaždinu: Helena Minić Matanić, Marko Cindrić, Hana Hegedušić, Karlo Mrkša, Elizabeta Brodić, Beti Lučić,  Robert Plemić i Stojan Matavulj. 

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Ana Savić Gecan, a glazbu Hrvoje Nikšić.

Premijera će se održati 25. svibnja dok su reprizni naslovi na rasporedu 26., 27., 28. i 29. svibnja. Sve izvedbe počinju u 20 sati. 

Označeno u