Dramska družina Ozana

Predstavnici Varaždinske županije na Trećem festivalu kršćanskog kazališta

Varaždinske vijesti | 1.6.2017. u 10:24h | Objavljeno u Društvo

Na Trećem festivalu kršćanskog kazališta, koji će se održati 2. do 4. lipnja te od 8. do 11. lipnja u Histrionskom domu u Zagrebu, svoje će predstavnike imati i Varaždinska županija.

Festival organizira Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, a selektorica prof. dr. sc. Sanja Nikčević odabrala je 19 predstava, koje će kroz sedam festivalskih dana izvesti 14 grupa iz osam gradova i mjesta (Zagreb, Osijek, Split, Visoko, Ivanec, Slavonski Brod, Proložac iz Hrvatske te Posušje iz BiH).

Iz Varaždinske županije nastupit će tako Dramska grupa OŠ I. Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca s predstavom "Bog u metrou" te Dramska grupa PŠ Salinovec, Ivanec s predstavom "Odvažna žena Maria de Mattias". Posebno će se predstaviti umjetničko-pedagoški fenomen, pedagog Tibor Martan i OŠ Visoko. Tibor Martan, naime, sa svojim osnovnoškolcima, a sada i srednjoškolcima, iz Visokog već godinama radi male predstave o svecima. Članovi skupine su odabirali teme i tako su nastale prave dramske produkcije koje dječjoj publici govore o važnim odabirima u životu. Na Festivalu kršćanskog kazališta njihov dan zove se: Što je tvoje blago?, a prikazat će pet kratkih priča o svecima.

Novost ovogodišnjeg festivala su radionice koje će se održavati u dvorani sv. Franje, a vodit će ih sestra Ljubica Radovac (Bibliodrama), Senka Baruška (Tijelo kao Božji dar u pokretu, plesu i molitvi), Nataša Roginek i Silvija Čavlek (Dramske igre i vježbe u nastavi katoličkog vjeronauka) i  Irena Kolar Vudrag (Radionica dramskog pisanja: Dramatizacija priče i rad na liku). Radionice su namijenjene vjeroučiteljima i svima koji vode dramske radionice ili ih neka od tema naprosto zanima.