Predstavnice Dječjeg vrtića "Dječji svijet" sudjelovale na mobilnosti u Italiji Foto: DV Dječji svijet

Predstavnice Dječjeg vrtića "Dječji svijet" sudjelovale na mobilnosti u Italiji

Varaždinske vijesti | 18.5.2022. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

Predstavnice Dječjeg vrtića "Dječji svijet" Ljubimka Hajdin, Helena Hajdin i Magdalena Erdelja, sudjelovale su na mobilnosti u Italiji (TA Sava) od 2. do 6. svibnja ove godine.

Mobilnost je organizirana u sklopu Erasmus+ projekta COLINC (Collaborating for Inclusion) čiji partneri su vrtići i osnovne škole iz Portugala, Italije, Slovenije, Grčke i Hrvatske.

- Cilj projekta je upoznati inkluzivne obrazovne politike partnera, unaprijediti metode rada s djecom s posebnim potrebama, kod odgojitelja i stručnih suradnika razviti vještine za pravovremeno i adekvatno odgovaranje na posebne potrebe kod djece, te u zajednici povezati ključne čimbenike i potaknuti osviještenost - pojasnili su iz "Dječjeg svijeta".

- Tijekom mobilnosti domaćini su predstavili inkluzivne metode rada s djecom s posebnim potrebama koje uspješno kombiniraju s informacijsko komunikacijskom tehnologijom u svakodnevnom radu. Predstavnice vrtića imale su prilike sudjelovati u određenim aktivnostima i time direktno utjecati na vlastite kompetencije. Stečena znanja i nova iskustva primijenit će se u svakodnevnom radu s djecom - napomenuli su iz vrtića.

dv_djecji_svijet_italija_16052022_1.jpg

dv_djecji_svijet_italija_16052022_2.jpg