Predstavnice "Dječjeg svijeta" u Sloveniji: Motivacija za unapređenje rada s djecom Foto: DV Dječji svijet

Predstavnice "Dječjeg svijeta" u Sloveniji: Motivacija za unapređenje rada s djecom

Varaždinske vijesti | 7.4.2022. u 15:30h | Objavljeno u Društvo

Predstavnice Dječjeg vrtića "Dječji svijet" sudjelovale su na mobilnosti u Sloveniji u tjednu od 14. do 18. ožujka u sklopu Erasmus+ projekta "COLINC – Collaborating for Inclusion".

- Cilj ovog projekta je stvoriti bogato, poticajno i inkluzivno pedagoško okruženje, uzimajući u obzir djecu s posebnim potrebama, kao i svu djecu kojoj je u bilo kojem trenutku potrebna posebna pažnja ili pomoć. Tijekom projekta identificirat će se i razvijati inovativne metode i strategije rada s ciljem razvoja kvalitetnih socijalnih interakcija među djecom, ali i odraslima - pojasnili su iz vrtića.

U Sloveniji su predstavnice vrtića imale prilike upoznati slovenski odgojno-obrazovni sustav koji, kako su napomenule, između ostalog njeguje stalnu komunikaciju i kvalitetnu suradnju između dječjih vrtića i državnih službi, poput Zavoda za školstvo i interdisciplinarnih visokokvalificiranih stručnih timova, a sve na dobrobit svakog djeteta s posebnim potrebama. Uvid u posebne metode rada dale su poticaje i motivaciju za unapređenje odgojno-obrazovnog rada s djecom.

- Aktivnim sudjelovanjem u planiranju i provedbi Erasmus+ projekata vrtić ima priliku upoznati različite pristupe i metode rada, a sve naučeno primijeniti i uklopiti u svoju svakodnevnu praksu. Time se cijelom stručnom timu omogućuju prilike za cjeloživotno obrazovanje, te se implementiranjem novih kvalitetnih elemenata u kurikulum podiže kvaliteta rada - naglasili su iz Dječjeg vrtića "Dječji svijet".

djecji_svijet_05032022_2.jpg

djecji_svijet_05032022_1.jpg