Predstavnice AIESEC-a uručile gradonačelniku Biliću zahvalnicu  za suradnju Foto: Grad Ludbreg

Predstavnice AIESEC-a uručile gradonačelniku Biliću zahvalnicu za suradnju

V.M./Varaždinske vijesti | 7.2.2017. u 14:02h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Predstavnice organizacije Aiesec, Deana Kovač i Ana Katarina Kolarić uručile su gradonačelniku Ludbrega Dubravku Biliću zahvalnicu za suradnju na projektu "Global Village" koji je započeo prošle godine, a nastavljen je i ove godine nacionalnom konferencijom "Leaders of tomorrow".

Naime, prošle godine Grad Ludbreg i organizacija AIESEC započeli su suradnju. Tada je je Grad bio generalni pokrovitelj međunarodne svjetske manifestacije "Global Village" u organizaciji AIESEC-a.

U sklopu projekta u Ludbregu je na Trgu Svetog Trojstva održan program kojim je uz međunarodnu razmjenu približena druga kultura kroz prezentaciju glazbe, hrane, kulturnih i geografskih znamenitosti drugih zemalja.

Suradnja je nastavljena ove godine kada je Ludbreg, točnije Osnovna škola Ludbreg bila domaćin nacionalne konferencije "Leaders of tomorrow" koju je organizirala organizacija mladih AIESEC.

- Drago nam je što možemo biti podrška mladim, ambicioznim ljudima. Ludbreg je tako u dva navrata do sad imao prilike ugostiti mlade iz različitih zemalja koji su nam predstavili svoju kulturu i tradiciju - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Konferencija održana u Ludbregu okupila je članove izvršnih odbora iz šest lokalnih odbora, Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Pule te njihove projekt menadžere. Kroz tri dana radionica i predavanja radilo se na znanju i vještinama potrebnim za vođenje lokalnih odbora i provedbu širokog spektra aktivnosti predviđenih za ovu godinu.

Temeljni cilj AIESEC-a jest stvaranje lidera dobivajući praktično razvojno iskustvo u profesionalnom okruženju i realnim situacijama.

Organizirajući projekte tijekom cijele godine te radeći u timovima i funkcijama poput marketinga, ljudskih resursa, financija ili prodaje, članovi AIESEC-a dobivaju važne kompetencije i postaju konkurentni na tržištu rada istovremeno ostvarujući pozitivan utjecaj na društvo kroz organiziranje socijalno odgovornih projekata.

Označeno u