Predstavljeni projekti za mlade Varaždince, slijedi borba za najbolje Foto: Ilustracija/Grad Varaždin

Predstavljeni projekti za mlade Varaždince, slijedi borba za najbolje

VV | 29.8.2022. u 15:36h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U multimedijalnoj dvorani Gradskog muzeja Varaždin u palači Herzer danas su predstavljeni projekti za mlade Varaždince pristigli na javni poziv Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina.

- Zadovoljstvo mi je predstaviti ovaj projekt po kojem smo prvi među većim gradovima u Hrvatskoj. U proračunu smo predvidjeli sredstva za mlade i njihove projekte kojim će pokazati što znaju i umiju. Za tu smo svrhu izdvoji 100.000 kuna za mlade, za početak, a dodatno smo predvidjeli i sredstva za djecu u iznosu od 50.000 kuna, dok smo rebalansom osigurali 20.000 kuna. Ponosan sam na naše mlade koje smo uključili u razvijanje planova i strategija od kada smo došli prije godinu dana i ovu su rezultati tog rada. To je jedan od pokazatelja koji pokazuje koliko ova gradska uprava želi da mladi budi integralni dio našeg rada - istaknuo je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

Predsjednik Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki istaknuo je kako je ukupno prijavljeno 12 projekata u koje se uključio veliki broj mladih.

- Nakon predstavljanja očekujemo da mladi u dobi od 15 do 30 godina glasuju i sami odlučuju o najboljim projektima. To je jedan presedan u Hrvatskoj čime se Varaždin može ponositi. Ovo je pilot projekt za koji je osigurano 100.000 kuna, a vrijednost prijavljenih projekata je 200.000 tisuća kuna. Pred našim mladima je borba za najbolje projekte – najavio je Lukavečki pozvavši sve mlade da u online anketi koja će biti objavljena na službenim web i Facebook stranicama Grada Varaždina od 3. do 11. rujna glasaju u što većem broju.

Predstavljeni su sljedeći projekti: Starogradski plesovi za mlade Varaždince (Centar tradicijske kulture Varaždin), PGV ljubitelji prirode (Prva gimnazija Varaždin), Pokreni promjenu - prihvati različitost (Udruga Humano & ETC), Radionica filmske kritike (Filip Kušter), Pokreni i upotpuni život (Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola),
Mladi poduzetnici (Gospodarska škola Varaždin), Kreativna radionica glazbene produkcije za djecu i mlade (Ivor Barić), Prevencija negativnog utjecaja socijalnih mreža na sliku tijela (Medicinska škola Varaždin), Varaždinski community radio (Tim Hrvaćanin), Ljetna škola (Udruga za promicanje tehničke kulture Makerspace Varaždin), Restauracija Kioska K67 u P4 (Udruga mladih Varaždinski underground klub) i Prva Ljetna škola Inženjerstva okoliša (Studentski zbor Geotehničkog fakulteta/Geotehnički fakultete Sveučilišta u Zagrebu).