Predstavljena savjetnica: Ako netko ima bolju osobu neka to sada kaže ili zauvijek šuti Foto: Ilustracija

Predstavljena savjetnica: Ako netko ima bolju osobu neka to sada kaže ili zauvijek šuti

IHR/Varaždinske vijesti | 6.11.2020. u 14:09h | Objavljeno u Društvo

Odlukom varaždinskog župana Radimira Čačića ravnateljica Druge gimnazije varaždin Zdravka Grđan imenovana je savjetnicom župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti.

- Imamo osobu koja je od 2013. godine menadžerica za izradu i provedbu europskih projekata, koja je 2018. godine završila Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, koja ima certifikat za njemački jezik, koja je 2019. godine završila akademiju UN-a, koja je ovog trenutka na završetku doktorskih studija, koja govori njemački, engleski i slovenski, koja je jedina iz ove županije, a jedna od tri osobe u Hrvatskoj koja ima titulu mentor-ravnatelj, koja je voditeljica Županijskog stručnog vijeća za srednje škole iz građanskog odgoja i obrazovanja, voditeljica Centra izvrnosti za nacionalnu povijest, članica sektorskog vijeća na razini Hrvatske i profesionalno ravnateljica Druge gimnazije Varaždin. Ako itko u ovoj Županiji na funkciji koju ja ovdje trebam i na koju imenujem Zdravku Grđan ima ikoga tko se može na bilo kakav sličan način usporditi s njezinim kompetencijama, pozivam ga da to javno kaže sada ili zauvijek šuti - našalio se župan Radimir Čačić na današnjoj konferenciji za novinare u atriju Županijske palače na kojoj je predstavljena nova savjetnica župana za obrazovanje.

fggffgg.jpg

Ravnateljica Druge gimnazije zahvalila se županu na ukazanoj časti i tome što je prepoznat njezin rad.

- Dobro je poznato da od 2010. godine vodim Drugu gimnaziju Varaždin i moja primarna djelatnost je područje obrazovanja. Međutim, cjeloživotno obrazovanje je jedan imperativ u današnje vrijeme i razlog mojih dodatnih kompetencija, znanja i stručnosti. Godine 2013. ušli smo u Europsku uniju i ako želimo biti predvodnik obrazovanja i kulture ključno je pratiti europske standarde - istaknula je Grđan i dodala kako su pred nama novi izazovi, nova europska omotnica za financiranje sedmogodišnjeg razdoblja.

- Moramo napraviti više i bolje za naše učenike. Moj zadatak će biti priprema razvojnih i projektnih strategija u drutšvenoj djelatnosti, s ciljem primarnog podizanja standarda prema eupskim virjednostima i podizanje učinkovitosti. Najvažnije je imati plan i ideju, ali kako i taj proces odraditi. Tu su projekti vrlo jednostavni i jasni jer projekt mora dati određeni rezultat. Ključna je i implementacija infrastrukture i metodologije rada, već i interkulturne platforme u naše obrazovne djelatnosti. U obrazovanje i kulturu. Što to znači? To znači svi smo se našli u sličnoj situaciji, i trebamo biti ukorak s vremenom ako ne i nekoliko koraka naprijed. Moja zadaća će biti davati prijedloge, raditi analize na konkretnim primjerima prema određenim europskim standardima i mjerilima te pratiti što se događa u obrazovnim institucijama. To je nešto što mi radimo svi, ali jednostavno nismo to na taj način osvijestili. Županija ima resurse i to je defacto odskočna daska na kojoj ćemo raditi po pitanju međunarodnih odnosa i međunarodnim suradnjama - najavila je Grđan koja će i dalje voditi Drugu gimnaziju Varaždin, dok će novu dužnost obavljati volonterski.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci