Predstava o navijačkoj subkulturi Huligan u četvrtak u P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu

VV | 13.10.2021. u 13:30h | Objavljeno u Društvo

Predstava o navijačkoj subkulturi “Huligan” zagrebačke Male scene, u četvrtak, 14. listopada gostovat će u P4 - centru za mlade i nezavisnu kulturu u sklopu njihovog kazališnog programa tp4 ili Teatar u P4. 

Višestruko nagrađivana predstava Huligan na izravan i brutalan način obrađuje navijačku subkulturu, ali i govori o problemima kroz koje tinejdžeri prolaze u školi, na društvenim mrežama i u stvarnome svijetu. Tribine. Sjever. Utakmica. Galama, a zatim i tučnjava. Nažalost, ovakav scenarij ponavlja se sve češće, a riječ navijač postaje sinonim za huligana. Zrks je jedan takav tip - mlad, navijač, devijantan. Izgleda arogantno i samodopadno, a zapravo je Zrk nesiguran i skriva se. Huligan je predstava Marine Pejnović, Matije Šakoronje i Paška Vukasovića koji su radili predstavu s ciljem poticanja dijaloga među mladim ljudima, te potaknuti toliko potrebnu međugeneracijsku komunikaciju. 

Matija Šakoronja je za ulogu Zrksa osvojio čak četiri nagrade: nagradu “Nevenka Filipović” za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade na 27. Festivalu glumaca u Vinkovcima, nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u kategoriji lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade, nagradu za najboljeg glumca na 20. Naj, naj, naj festivalu, te nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 22. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ. Na spomenutom ASSITEJ-u su Marina Pejnović, Matija Šakoronja i Paško Vukasović osvojili nagradu za najbolji dramski tekst. 

Predstava će u četvrtak, 14. listopada biti odigrana na sceni Gllugl u P4 s početkom u 20 sati. Nakon predstave bit će održan Q&A s glumcem i pripadnicima navijačke skupine White Stones. Preporučena donacija za predstavu je 20 kuna, a za ulaz u gledalište potrebna je COVID potvrda ili negativan test.