Predavanje u palači Herzer: Kako „pričati“ s umjetnom inteligencijom

vv | 15.4.2024. u 13:42h | Objavljeno u Društvo

Rotary Club Varaždin i varaždinski Gradski muzej u utorak, 16. travnja, organizirat će novo predavanje u ciklusu - Rotary u Muzeju. U palači Herzer poznati varaždinski odvjetnik Marko Porobija održat će predavanje - Pravnici i umjetna inteligencija.

Nakon što je prof. dr. sc. Neven Vrček, profesor na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, održao zanimljivo predavanje o umjetnoj inteligenciji u poslovnim procesima, ciklus javnih predavanja članova Rotary Cluba Varaždin bit će nastavljen ovoga utorka, novim aktualnim predavanjem o umjetnoj inteligenciji.

Odvjetnik Marko Porobija, predsjednik Uprave Odvjetničkog društva Porobija&Špoljarić , tijekom odvjetničke karijere osobito se je profilirao na području investicija, preuzimanja i spajanja te pravne podrške IT i TMT klijentima.

Uz uvođenje raznih tehnoloških alata u poslovanje odvjetničkog društva, Marko Porobija kontinuirano objavljuje članke u domaćim i međunarodnim publikacijama na temu prava i tehnologije te drži i predavanja o ovim temama, kao redoviti predavač na Sveučilištu Algebra, te na konferencijama i radionicama.

Na predavanju u palači Herzer govorit će o - Pravnicima i umjetnoj inteligenciji, tijekom kojeg će predstaviti brojne načine na koje pravnici u svom radu koriste ili mogu koristiti umjetnu inteligenciju te kako njihovi klijenti mogu profitirati od korištenja umjetne inteligencije u odvjetništvu.

Na predavanju će biti riječi i o praktičnom korištenju umjetne inteligencije, primjerice, kako „pričati“ s umjetnom inteligencijom te na što valja osobito paziti u tom procesu.

Predavanje u palači Herzer počet će u 19 sati, a ulaz je slobodan.