Predavanja na IV. Osnovnoj školi: Čak i djeca misle da svi previše koriste mobitele

| 15.1.2019. u 19:27h | Objavljeno u Društvo
LS METAL

U posljednjem tjednu zimskog odmora učenika, IV. osnovna škola imala je nekoliko zanimljivih predavanja i radionica. 

U utorak, 8. siječnja, u sklopu stručnog usavršavanja za učitelje, predavanje je održala psihologinja i obiteljska terapeutkinja Andreja Brajša-Žganec. Predstavila je dva projekta, Mjerenje dobrobiti mladih i Projekt razvoja koherentnog istraživanja, koji su provedeni u Hrvatskoj i u nekoliko europskih zemalja. Ciljevi projekata u svoje središte stavljaju djecu i njihovu dobrobit. Rezultati istraživanja uvelike potiču na razmišljanje – djeca su izdvojila da su za njihovu dobrobit najvažniji odnosi s bliskim ljudima (roditeljima, prijateljima i učiteljima) i žele biti više uključeni u donošenje važnih odluka. Također, zanimljivo je da čak i djeca smatraju da svi previše koriste mobitele. Na odraslima je da postave granice i usmjere djecu na zanimljive i korisne aktivnosti.

U srijedu, 9. siječnja, predavanje je održao pisac i sveučilišni profesor Kristian Novak. Napisao je tri romana, Obješeni, Črna mati zemla, Ciganin, ali najljepši, od kojih su Črna mati zemla i Ciganin, ali najljepši postigli veliki uspjeh kod čitateljske publike. Osim što je predstavio svoj književni opus, profesor Novak opisao je i svoj profesionalni put i predavačko iskustvo. Neovisno o obrazovnoj razini na kojoj se predaje, ciljevi su uvijek isti – zainteresirati i poučiti učenike ili studente. Nakon predavanja slijedilo je potpisivanje knjiga i razgovor s vjernim čitateljima.

U petak, 11. siječnja, psihologinja Sandra Popijač Tomšić održala je radionicu praktičnih vještina njegovanja odnosa. Glavna tema radionice bila je upravljanje stresnim i konfliktnim situacijama. Pomoću različitih i zanimljivih vježba dolazilo se do spoznaja kako se bolje nositi sa stresom, kvalitetnije riješavati probleme s kojima se svakodnevno susrećemo i kako postići da ono najbolje u nama dođe do izražaja.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci