Predavači iz Slovenije i prvi dječji električni bicikl domaće proizvodnje na 1.Makerz Meetupu Varaždin

J.Š./Varaždinske vijesti | 9.11.2021. u 14:34h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak, 11. studenoga u 17:30 u event prostoru Tehnološkog parka Varaždin (Zagrebačka 89) održat će se 1. po redu Makerz Meetup.

Makerz Meetup Varaždin je lokalni meetup za sve koji žele usvajati i dijeliti znanje i iskustvo u svim područjima stvaranja fizičkih proizvoda.

Meetup će se održavati u Varaždinu prosječno jednom u tri mjeseca. Kroz 20-minutna predavanja i interaktivni Q&A donosit će uspješne (i neuspješne) priče poduzetnika koji se bave razvojem i prodajom fizičkih proizvoda korištenjem tehnologija poput 3d skeniranja, 3d printanja, laserskog rezanja, CNC-a i sl.

Cilj meetupa je dijeljenje znanja, poticanje suradnje između sudionika meetupa i općenito druženje stručnjaka i entuzijasta u području razvoja fizičkih proizvoda.

Organizator meetupa je Makerspace Varaždin (www.makerspace.com.hr) koji djeluje u Tehnološkom parku Varaždin.

Teme 1. Makerz Meetupa Varaždin:

1. Teodor Štimec (Optics Trade d.o.o.) - Od online prodaje do razvoja vlastitih proizvoda

Optics Trade globalno je prepoznata tvrtka u svojoj niši u kojoj je marketing glavna i osnovna komponenta poslovanja. Proučavanje i recenziranje širokog spektra proizvoda od 30 različitih svjetskih proizvođača sportske optike pružilo je stručnjacima tvrtke Optics trade dubinska znanja o ključnim elementima i tehnologijama koje ih čine. U posljednjih godinu dana tvrtka se bavi diverzifikacijom poslovanja u smjeru razvoja vlastitih proizvoda. Na ovom predavanju čut ćete kako i zašto to rade.

Teodor Štimec direktor je i suvlasnik online trgovine Optics trade koja prodaje sportsku optiku u preko 100 država svijeta.

2. Nikica Antolković (NABA Tehnology d.o.o.) - BOTZ Bike

BOTZ Bike, čiji je proizvođač NABA Technology iz Varaždinskih Toplica, nastao je kada je vlasnik tvrtke Nikica Antolković na guralicu svog dvogodišnjeg sina stavio elektromotor i bateriju. Naime, tvrtka je tijekom korona-krize "uhvatila" nešto slobodnog vremena te je vlasnik s voditeljem projekta Hrvojem Magdićem osmislio prvi dječji elektrobicikl. Kako kažu inovatori, Botz Bike je izazvao zanimanje roditelja i djece gdjegod se pojavio te je taj mini projekt prerastao u ozbiljan projekt. Pri izradi bicikla koristili su se svi dijelovi iz vlastite proizvodnje, osim guma i kočnica, koje isto ima namjeru proizvesti na domaćem tržištu kako bi kompletan proizvod bio domaće proizvodnje.

Nikica Antolković direktor je tvrtke NABA Tehnology d.o.o. iz Varaždinskih Toplica. Nikica je inženjer strojarstva te je završio Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Program 1. Makerz Meetupa:

17:30 Teodor Štimec (Optics Trade d.o.o.) - Od online prodaje do razvoja vlastitih proizvoda
18:00 Nikica Antolković (NABA Tehnology d.o.o.) - BOTZ Bike
18:30 Pizza & pivo hangout u Startup clubu u Tehnološkom parku Varaždin

Prijave za sudjelovanje: www.meetup.com/makerz-meetup-varaždin/