PRAVI MALI RAJ Učenici PŠ Greda-Jurketinec uredili školski vrt i učionicu na otvorenom Foto: PŠ Greda-Jurketinec

PRAVI MALI RAJ Učenici PŠ Greda-Jurketinec uredili školski vrt i učionicu na otvorenom

VV / Sandra Štrlek | 20.5.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Područna škola Greda-Jurketinec, koja radi u sklopu OŠ "Gustav Krklec" Maruševec, mala je škola između naselja Greda i Jurketinec, u općini Maruševec. Broji 40 učenika i svi su oni prošlog tjedna bili jako zaposleni – sa svojim su učiteljicama uređivali školski vrt!

- Sve je započelo početkom 2022. godine kad je uz našu malu školu postavljena drvena nadstrešnica i ispod nje drveni stolovi s klupama. Naši su đaci tako dobili učionicu na otvorenom. Time se krenulo i u realizaciju plana uređenja okoliša oko škole i izgradnje školskog vrta - napomenuli su iz škole.

Uz sam rub travnjaka uz zgradu škole posađene su sadnice ukrasnog grmlja koje čine prirodnu ogradu. Na travnjaku je posađeno i razno ukrasno grmlje i drveće. Uz učionicu na otvorenom postavljene su četiri visoke gredice te je u njih posađeno ljekovito i začinsko bilje i povrće. Postavljene su drvene žardinjere i panjevi u koje su učenici posadili ukrasno bilje, sukulente i sezonsko cvijeće. Na drveće su postavljene kućice za ptice, a izrađen je i postavljen komposter i hotel za korisne kukce.

- Zahtjevnije poslove odradili su domari naše škole i tvrtka Magnolija d.o.o. iz Jurketinca. a na tome im od srca zahvaljujemo. Veliko hvala i gospodinu Nedjeljku Vrbancu na izradi i donaciji drvenih žardinjera i panjeva. Također zahvaljujemo i Srednjoj školi "Arboretum Opeka", gospodinu Marku Pehardi i Robertu Sambolcu te roditeljima naših učenika na donaciji sadnica cvijeća, povrća, ukrasnog i ljekovitog bilja, ukrasnih grmova i drveća. Bez njihove pomoći naša se mala oaza ne bi tako brzo zazelenila. Uz takvu potporu dobrih ljudi, vrijednim rukama naših učenika i učiteljica, teti kuharici i teti spremačici nije bilo teško zasukati rukave i krenuti u akciju! - kažu iz škole.

Iako je postavljena tek nedavno, učenici i učitelji već provode svoje aktivnosti u prostoru učionice na otvorenom te ovisno o vremenskim prilikama, zatvoreni prostor zamjenjuju svježim zrakom i boravkom u prirodi.

- Izgradnjom učionice na otvorenom i realizacijom planiranih radnji učenici naše škole dobili su neizmjerno mnogo mogućnosti za učenje istraživanjem - promatranjem, pronalaženjem, otkrivanjem - poručili su iz Područne škole Greda-Jurketinec.

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_1.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_2.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_3.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_4.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_5.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_6.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_7.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_8.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_9.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_10.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_11.jpg

Podrucna_skola_Greda-Jurketinec_18052022_12.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci