Poziv na prvu likovnu koloniju Varaždinske građanske garde na Starom gradu

MGA | 26.7.2023. u 13:56h | Objavljeno u Društvo

Udruga "Varaždinska građanska garda" prvi puta ove godine organizira likovnu koloniju na Starom gradu pod nazivom "Varaždinski Purgar". Likovna kolonija će se održati u subotu, 2. rujna, a teme će biti: Varaždin, Purgari, Stari grad, dame u povijesnim haljinama i slobodan izbor.

Događanje se organizira s ciljem očuvanja kulturnog nasljeđa i stvaranja novih kulturnih sadržaja u Varaždinu. Radovi nastali na likovnoj koloniji bit će izloženi u muzejskim i galerijskim prostorima grada Varaždina s ciljem da se donacijama osiguraju sredstva za opremanje dječjih igrališta za djecu s posebnim potrebama. 

Okupljanje sudionika predviđeno je od 8:30 sati, a u 9:00 je službeno otvorenje kolonije uz pozdravne riječi organizatora. Vrijeme od 9 do 13 sati predviđeno je za slikanje i druženje, a u 13 sati je zajednički ručak uz podjelu poklona i zahvalnica. Također je točno u podne, kao i svake subote, predviđeno za glasni pucanj iz topa ispred dvorca, koji izvode varaždinski Purgari. 

Svoj dolazak zainteresirani mogu potvrditi do nedjelje, 30. srpnja mailom ili telefonom na:

Marija Vuković, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 091/445-7101

Vesna Loparić, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 098/493-328