Pozitivni trend u novomarofskom kraju: čak 88 prvašića krenulo u OŠ Novi Marof

J.Š./ Varaždinske vijesti | 21.9.2020. u 17:02h | Objavljeno u Društvo

Čak 88 prvašića krenulo je u matičnu Osnovnu školu Novi Marof, a što je veliki broj s obzirom na trend smanjenja broja učenika s kojim se susreću brojne škole na nacionalnoj razini. Kako kaže Anđelko Bošnjak, ravnatelj Osnovne škole Novi Marof u ovoj se školi već dulji niz godina broj prvašića kreće do 100 i taj se broj zadnjih par godina stabilizirao.

- Ako pogledamo generaciju učenika trećeg razreda, njih je 78, a ove godine imamo 10 prvašića više. Uglavnom, ako gledamo generacije od prvog do četvrtog razreda sve te generacije broje između 80 do 100 učenika. Prema tome možemo reći da se u našoj školi zaustavio pad broja učenika jer nekada smo bili škola od 1200 učenika dok sada imamo 750 i taj se broj u zadnjih par godina kreće otprilike isto - kaže ravnatelj Anđelko Bošnjak.

Od razrednih odjela u matičnoj Osnovnoj školi Novi Marof upisana su tri razreda prvašića i jedan je razredni odjel prvašića upisan u Područnoj školi Madžarevo. U Područnoj školi Remetinec 10 je prvašića dok je kombinirani razredni odjel u Područnoj školi Podevčevo.

- Drago nam je da Područna škola u Ključu bilježi porast prvašića ove godine jer je tamo godinama bila stagnacija - kaže ravnatelj Bošnjak.

Tako je u toj Područnoj školi upisano ove godine 14 prvašića dok u Područnoj školi Podevčevo imaju sveukupno 13 učenika. S druge pak strane, u mjestu Remetinec, jednom od većih novomarofskih naselja ove je godine samo 10 prvašića, a što je najmanji slučaj prvašića do sada u toj školi.

OŠ Novi Marof je među najvećim škola naše županije te u sklopu nje djeluje i Glazbeni odjel koji polazi 170 učenika. Učenici dolaze iz šireg područja županije i s njima Osnovna škola Novi Marof broji 920 učenika.

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.