Poštujete li prednost pješaka? U petak Dan ljubaznosti u prometu Foto: VV arhiva

Poštujete li prednost pješaka? U petak Dan ljubaznosti u prometu

Varaždinske vijesti | 19.10.2023. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin već tradicionalno u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, povodom Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, provode akciju "Dan ljubaznosti u prometu".

Ove će se godine akcija provoditi u petak 20. listopada, od 10 do 12 sati, a njome će se obuhvatiti najfrekventniji pješački prijelazi u blizini centra grada Varaždina.

- Cilj je akcije uspostaviti tolerantniji odnos između vozača i pješaka, odnosno potaknuti vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima - poručili su iz škole.

Raskrižja na kojima će učenici bilježiti savjesne vozače su:
STANKA VRAZA – HALLEROVA ALEJA
TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA – ULICA FRANA KURELCA
ULICA AUGUSTA CESARCA – ANINA ULICA
ULICA PETRA KREŠIMIRA IV – ULICA PETRA PRERADOVIĆA
KAPUCINSKI TRG – ULICA TOME BLAŽEKA
ULICA STANKA VRAZA- ULICA BRAĆE RADIĆ

Učenici će biti prepoznatljivi po žutim prslucima. Na odabranim prijelazima bilježit će podatke o savjesnim i nesavjesnim postupcima vozača te dijeliti letke s apelom za ljubazno ponašanje prema pješacima. Nakon završenog bilježenja podataka i odabira određenog uzorka vozača koji su pravilno postupali u prilazu pješačkom prijelazu, odabrat će se najsavjesniji vozači grada Varaždina za koje će biti osigurane nagrade.

Akcija će se provesti pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, uz suradnju Policijske uprave Varaždinske, Turističke zajednice grada Varaždina i HAK-a.