Postavlja se Lupinova skulptura u Parku mladih, otkrivanje u subotu

VV | 12.4.2018. u 13:23h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski umjetnik i fotograf svjetske reputacije Ivan Lepen, poznatiji pod umjetničkim imenom Stephan Lupino svom rodnom gradu Varaždinu poklonit će još jednu skulpturu. U Parku mladih u četvrtak 12. travnja postavljena je, a u subotu 14. travnja u 13 sati bit će otkrivena brončana skulptura Fire Angel (Vatreni anđeo), izrađena u maniri njegovog sve prepoznatljivog stila koji su kritičari prozvali „lupinizmom“. Skulptura visine 3,7 metra izrađena je u zagrebačkoj Ljevaonici umjetnina Ujević, a Grad Varaždin je iz proračunskih sredstava pokrio troškove lijevanja i postavljanja skulpture.

Otkrivanje skulpture u Varaždinu bit će odlična najava velike retrospektivne izložbe koja će u povodu 35. obljetnice umjetničkog stvaralaštva kontroverznog fotografa, a u posljednje vrijeme skulptora i multimedijalnog autora biti otvorena 25. lipnja u najprestižnijem izložbenom prostoru u Hrvatskoj, u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Autor poziva sve ljubitelje umjetnosti, prijatelje i građane rodnog Varaždina da svojim dolaskom uveličaju svečanost na kojoj će izvesti, kako najavljuje, sebi svojstven fotografski performans čije detalje nije želio u naprijed objavljivati.