Posebno priznanje na festivalu u Rijeci za "Ćelavu pjevačicu" Kazališnog studija mladih Foto: KSM / HNK Varaždin

Posebno priznanje na festivalu u Rijeci za "Ćelavu pjevačicu" Kazališnog studija mladih

Varaždinske vijesti | 20.9.2022. u 14:57h | Objavljeno u Društvo

Na 24. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ, koji se održao od 13. do 17. rujna u Rijeci i koji je okupio dvanaest kazališnih studija iz čitave Hrvatske, Varaždinsku županiju je predstavila skupina C3 Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu, s predstavom "Ćelava pjevačica" Eugènea Ionescoa.

Festival je ove godine po prvi puta imao i "mladi žiri", sastavljen od polaznika Riječkog kazališta mladih "Kamov". Oni su skupini C3 Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu pod dramskopedagoškim vodstvom Tanje Novak dodijelili posebno priznanje za kolektivnu igru za predstavu "Ćelava pjevačica".

Polaznici Kazališnog studija mladih HNK u Varaždinu, Vita Breški, Dina Drožđek, Tessa Fruk, Vida Huzjak, Tvrtko Kolar, Erika Komar, Jana Kovačić, Melani Šipek i Greta Rukelj, uz vodstvo dramske pedagoginje Tanja Novak, dva su dana, 16. i 17. rujna, proveli u Rijeci, gdje su nastupili, gledali predstave, sudjelovali na okruglim stolovima, bili na radionici scenskog pokreta, te uživali u festivalskom ozračju.

U Kazališnom studiju mladih ovog se tjedna (od 19. do 24. rujna) održavaju upisi te iz kazališta pozivaju sve zainteresirane da se upišu. Požurite, upisi traju do popune mjesta. Više informacija o upisima u Kazališni studio mladih u novoj sezonu potražite na webu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu (https://www.hnkvz.hr/informacije/kazalisni-studio-mladih/).