Portal Varaždinskih vijesti prvi po čitanosti u siječnju

VV | 15.2.2022. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Portal Varaždinskih vijesti, prema broju posjeta čitatelja, zadnjih nekoliko mjeseci vodi ravnopravnu bitku za čitateljima u Varaždinskoj županiji s eVaraždinom. Štoviše, u siječnju je bio vodeći informativni portal u Varaždinskoj županiji, sudeći prema podacima koji su svima dostupni na Similarwebu.

Među relevantnim portalim u Varaždinskoj županiji su eVaraždin, Varazdinski.net.hr, Regionalni.com i Varaždinske vijesti. eVaraždin ima 58.3 tisuće pratitelja na Facebooku, Varaždinski 35,1 tisuća, Varaždinske vijesti 32.8 tisuće, a Regionalni 28 tisuća pratitelja.

Iako bi se prema ovim brojkama s Facebooka očekivala drukčija čitanosti, zadnjih mjeseci portal Varaždinskih vijesti raste te je došao na prvo mjesto. Vidi se to na Similarwebu, besplatnoj opciji uspoređivanja prometa na konkurentskim portalima koja, koliko god nije apsolutni kriterij i egzaktan uvid u prometu na web stranicama, ipak daje koliko-toliko smjernice o posjećenosti portala.

A prema podacima Similarweba je tijekom studenog i prosinca eVaraždin bio prvi po posjećenosti sa 594 i 616 tisuća pregleda, dok su Varaždinske vijesti u tom istom razdoblju imale 577 i 591 tisuću pregleda, ali se poredak promijenio u siječnju te su Varaždinske vijesti daleko nadmašile broj pregleda sa čak 691 tisuću, dok je eVaraždin imao svega 615 tisuća.

Varazdinski.net.hr i Regionalni.com su uglavnom bili na trećem i četvrtom mjestu po pregledima. Varazdinski.net.hr je u studenom i siječnju s 526 i 532 tisuće pregleda bio treći, dok je Regionalni.com bio četvrti s 452 i 489 tisuća pregleda, a u prosincu su bili zamijenili mijesta pa je Regionalni.com drža treće mjesto s 458 tisuća pregleda, a Varazdisnki.net.hr četvrto mjesto s 428 tisuća pregleda.

Usporedba_eVarazdina_i_Varazdinskih_vijesti.jpg

Usporedba_Varazdinskog_i_Regionalnog.jpg

Usporedba_portala.jpg