Popularna predavanja petkom: Muzej Međimurja Čakovec slavi 70. obljetnicu

vv | 21.2.2024. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

Muzej Međimurja Čakovec ove godine slavi 70. obljetnicu od osnivanja te, u slavljeničkom duhu, započinje s programom „Popularna predavanja petkom u MMČ-u“.

Potaknuti dobrim odazivom na nekoliko popularnih predavanja i razgovora s autorima izložbi, osmislili su program cjelogodišnjih popularnih predavanja, točnije ukupno je dogovoreno 10 predavanja koja će se održavati svakog posljednjeg petka u mjesecu od 19 do 20.30 sati u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja.

Gosti predavači bit će javnosti dobro poznata imena iz područja znanosti, književnosti, glazbenog i javnog života. Cilj projekta je ponuditi novi tematski muzejski program, izgraditi publiku koja će i ubuduće sudjelovati na ovakvim događanjima, ponuditi atraktivan program koji će zainteresirati sve generacije, te istaknuti važnost muzeja kao aktivne institucije u zajednici.

Prvo predavanje održat će se u petak 23. veljače 2024. u 19 h. Gost predavač poznati je doktor znanosti i strastveni kvizoljubac koji široj javnosti postaje poznatiji nakon što se pojavio kao lovac u HRT-ovu kvizu “Potjera”. Svoje je znanje dosad pokazivao nastupajući u “Izazovu”, “Diplomcu”, “Kviskoteci”, “Brzo naprijed”, “Jedan protiv 100”, “Upitnik”, “Sve u 7” te kao suvoditelj u kvizu “Tog se nitko nije sjetio”.

Iz svega navedenog jasno je da glavom i bradom u Riznicu dolazi Krešimir Sučević Međeral. Ukoliko ga želite i osobno upoznati, vrata su širom otvorena. Ulaz na sva predavanja je besplatan i nije potrebna prethodna najava. Program je namijenjen širokoj publici, a provodit će se u prostorima u kojima je omogućen ulazak i osobama s invaliditetom.