Ponovno otvoreni svi izložbeni prostori Gradskog muzeja Varaždin, ali uz posebne mjere opreza

MGA/VV | 29.4.2020. u 19:31h | Objavljeno u Društvo

Od srijede, 29. travnja, ponovno se za posjetitelje otvaraju izložbeni postavi Gradskog muzeja Varaždin nakon što su, zbog proglašene epidemije koronavirusa, bili zatvoreni nekoliko tjedana.

Svi izložbeni prostori bit će otvoreni prema redovitom radnom vremenu Muzeja, a razgled se do daljnjega organizira uz posebno propisane mjere opreza. Trenutačno će posjetiteljima biti dostupni stalni postavi Kulturno-povijesnog odjela u Starom gradu i Entomološkog odjela "Svijet kukaca" u palači Herzer, kao i povremene izložbe u palači Sermage.

- Prema propisanim odredbama mjerodavnih tijela i zabranu okupljanja većeg broja osoba u javnim prostorima, do daljnjega se neće održavati javna događanja u GMV-u, ali čim to okolnosti dozvole, nastojat ćemo se vratiti i tom dijelu naših programskih aktivnosti. U proteklom razdoblju kontakt s publikom ostvarivali smo virtualno, pa smo na web i Facebook stranicama objavljivali manje izložbe i tematske sadržaje vezane uz fundus Muzeja. S obzirom na iskazan interes naših online posjetitelja, nastavit ćemo djelatnost obavljati i na taj način, pa Vas pozivamo da nas i nadalje pratite i u virtualnom prostoru - poručuju iz GMV-a.

Izložbeni postavi otvoreni su za razgled: utorak – petak od 9 do 17 sati, subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati. Ponedjeljkom i na državne blagdane je zatvoreno.