Ponovno devastacija u krugu Centra Tomislav Špoljar, ozlijeđen učenik Foto: VV arhiva / ilustracija

Ponovno devastacija u krugu Centra Tomislav Špoljar, ozlijeđen učenik

Varaždinske vijesti | 4.5.2021. u 16:02h | Objavljeno u Društvo

- Nažalost, iznova smo svjedoci neprimjerenog ponašanja pojedinaca na prostorima Centra - ukazuju iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

Naime, kako su naveli, u petak 23. travnja razrednica jedne od odgojno-obrazovnih skupina sa svojim učenicima odrađivala je aktivnosti izvanučioničke aktivnosti. Tijekom igre, jedan od učenika porezao je prst na razbijeni komad stakla koji se nalazio u pješčaniku.

- Nakon što su učeniku izvadili staklo iz prsta i sanirali ozljedu, razrednica je detaljnije pregledala pješčanik i u njemu našla nekoliko komada razbijenog stakla. Pored nezgodnog, ali nadasve opasnog događaja, redovito nalazimo na igralištu uz učionice opuške cigareta i drugo smeće. Situacije poput ove nam onemogućavaju boravak na igralištu, jer je prije svakog odlaska u dvorište škole potrebno detaljno očistiti i pregledati okoliš zbog opasnosti za naše učenike - napominju iz Centra.

- S obzirom na to da je igralište uz učionice ograđeno i namijenjeno našim učenicima, djeci s teškoćama, neobjašnjiva nam je ideja preskakanja ograde i devastacije prostora koji koriste učenici s teškoćama. Većina mladih koji koriste naše školsko igralište je uistinu pristojno, ali pojedincima granice primjerenog ponašanja jednostavno nisu jasne - dodali su na kraju.