Policija educirala varaždinske Nepalce o sigurnom sudjelovanju u prometu Foto: PU varaždinska

Policija educirala varaždinske Nepalce o sigurnom sudjelovanju u prometu

Varaždinske vijesti | 15.10.2021. u 10:12h | Objavljeno u Društvo

Suradnjom Policijske uprave varaždinske i Hrvatskog auto kluba Varaždin, 12. listopada je za 33 državljana Nepala, koji su zaposlenici poslovnih subjekata na području Varaždina, održano edukativno predavanje o poželjnom, propisnom i sigurnom ponašanju u prometu za pješake i bicikliste.

Predavanje je državljanima Nepala bilo prilagođeno uz prevođenje na engleski jezik zbog lakšeg razumijevanja. Na početku je načelnik Postaje prometne policije Varaždin Dejan Piskač upoznao polaznike edukacije sa stanjem sigurnosti na našim prometnicama te najčešćim greškama koje dovode do prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikla i pješaci, kao jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenik za prometnu preventivu Davor Bezak potom je prikazao na koji se način pravilno sudjeluje biciklom u prometu. Također im je skrenuta pozornost na nepropisno ponašanje biciklista u prometu, kao što je vožnja u alkoholiziranom stanju, vožnja bez reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće materije u vrijeme noćnih uvjeta ili smanjenje vidljivosti, korištenje mobitela tijekom vožnje i slično. Djelatnik HAK-a je prisutne upoznao s prometnim propisima za pješaka te vožnjom romobila.

Svim polaznicima predavanja načelnik Piskač je zahvalio na dolasku te zaželio sigurno sudjelovanje i snalaženje u cestovnom prometu na prometnicama Varaždinske županije, a u cilju što bolje vidljivosti u noćnim uvjetima, svima su podijeljeni reflektirajući prsluci i katadiopteri za bicikl.

policija_varazdin_predavanje_nepalci_12-10-2021_3.jpg

policija_varazdin_predavanje_nepalci_12-10-2021_5.jpg

policija_varazdin_predavanje_nepalci_12-10-2021_4.jpg

policija_varazdin_predavanje_nepalci_12-10-2021_6.jpg

policija_varazdin_predavanje_nepalci_12-10-2021_1.jpg

policija_varazdin_predavanje_nepalci_12-10-2021_2.jpg