Počinje Varaždin Flute Fest uz radionice, koncerte i predavanja Foto: Pexels/ilustracija

Počinje Varaždin Flute Fest uz radionice, koncerte i predavanja

Varaždinske vijesti | 8.3.2024. u 08:38h | Objavljeno u Društvo

Varaždin Flute Fest trodnevni je flautistički event koji nudi individualne satove s vrhunskim austrijskim umjetnikom, solo flautistom Bečkih simfoničara i profesorom flaute na Muzičkoj akademiji u Grazu, Erwinom Klambauerom, te satove s mladom umjetnicom barokne traverso flaute hrvatsko/talijanskom flautisticom baziranom u Baselu, Eleonorom Bišćević.

U tri dana festivala održat će se razne popratne radionice, koncerti i predavanja koja šire pogled na flautistički repertoar, te nude pregršt ideja za svaki uzrast.

Otvorenje festivala održat će se u petak, 8. ožujka u 12.00 sati, a nakon toga će predavači započeti s predavanjima.

Varaždin Flute Fest pruža priliku flautistima i ljubiteljima flaute da urone u inspirativan svijet ove predivne glazbene discipline. Kroz individualne satove, radionice o tehničkim vještinama, predavanja o životu orkestralnih glazbenika, raznom repertoaru za flautu, interpretaciji, baroknoj i suvremenoj improvizaciji, mentalnoj pripremi i zdravlju glazbenika, festival potiče flautiste da razvijaju svoje umjetničke sposobnosti u cjelini.

Ova sveobuhvatna perspektiva potiče flautiste da hrabro pomiču vlastite granice, istražujući nove izražajne mogućnosti. Kroz raznolike procese i pristupe glazbi, mladim umjetnicima se pruža dublji uvid u raznolike kreativne puteve, potičući samoproučavanje koje je važno za kvalitetno vježbanje i otkrivanje vlastitog umjetničkog identiteta. Ovaj jedinstveni festival stvara prostor za autentičnost i originalnost, potičući osobni rast i kreativnost u izvedbama.

U tri dana festivala održat će se razne popratne radionice, koncerti i predavanja koja šire pogled na flautistički repertoar, te nude pregršt ideja za svaki uzrast.

Posebnost festivala svakako će biti Zvukoterapija ili koncert za svaku stanicu ljudskog bića koji će se održati prvi dan Festivala s početkom u 19.15 u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.

Posljednjeg dana festivala, 10. ožujka s početkom u 18.30 svi predavači održat će zajednički koncert, Flautistički kaledioskop.

- Vjerujemo kako će ovo drugo izdanje Flauta Festivala privući velik broj flautista, ali i zaljubljenika u glazbu u Varaždin - poručili su iz Glazbene škole.

Varazdin_Flute_Fest.jpg