Kroz SkillsUp Erasmus+ projekt mobilnosti učenici Medicinske škole na praksu u Sloveniju i Njemačku Foto: Ilustracija/Medicinska škola Varaždin

Kroz SkillsUp Erasmus+ projekt mobilnosti učenici Medicinske škole na praksu u Sloveniju i Njemačku

IHR/Varaždinske vijesti | 26.6.2019. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Medicinska škola Varaždin i Srednja škola Pregrada partneri su Srednjoj školi Čakovec u novom projektu mobilnosti Erasmus+ mobilnosti SkillsUp. Od više od stotinu prijavljenih projekata, projekt Srednje škole Čakovec ocijenjen je kao drugi najkvalitetniji u Hrvatskoj te mu je od strane AMPEU-a odobreno 163.155 eura. Nositelj i glavni koordinator projekta je Mladen Tota iz Srednje škole Čakovec. Koordinator projekta u Medicinskoj školi Varaždin je Patricija Jakopović.

Konzorcijski ugovor o suradnji škola potpisan je 10. lipnja. Koordinatori SkillsUP projekta nedavno su boravili u Termama Topolšica gdje će učenici Medicinske škole, njih sedmero, obavljati stručnju praksu početkom srpnja.

sk2.jpg

- Kroz ovaj projekt učenicima Medicinske škole Varaždin omogućit će se kvalitetna stručna praksa u inozemstvu kao nadopuna prakse u Hrvatskoj, stjecanje novih stručnih vještina i upoznavanje sa suvremenom tehnologijom i rehabilitacijskim procesima. Također, žele se unaprijediti njihove jezične kompetencije i zapošljivost te ojačati kapacitete škole za prijavu na buduće projekte. U mobilnosti će sudjelovati ukupno 14 učenika iz Medicinske pkole, pri čemu će njih sedmero odraditi stručnu praksu u trajanju od tri tjedna u rehabilitacijskom centru Topolšica u Sloveniji u srpnju ove godine, dok će preostalih sedmero učenika praksu obaviti početkom 2020. godine u jednoj od frankfurtskih klinika - poručuju iz Medicinske škole Varaždin.

Projektom su pokriveni svi troškovi učenika, a učenici će za svoju praksu dobiti i džeparac.

- Stručna praksa koju odrade priznat će se kao praksa odrađena u Hrvatskoj, a izdat će im se Europass i ECVET potvrde koje su unificirane na Europskoj razini. U potvrdama o odrađenoj stručnoj praksi pisat će koje su ishode ostvarili i što su naučili te će ih jednoga dana moći priložiti uz svoju prijavu za posao. U sklopu projekta u Medicinskoj školi Varaždin sudjelovat će učenici smjerova fizioterapeutski tehničar/tehničarka te medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege – navode u Medicinskoj školi Varaždin u kojoj se vesele novim izazovima. 

61838564_410974926167203_8008672031899910144_n.jpg

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.