Počinje nova sezona Varaždinskog komornog orkestra uz soliste Ivanu Lazar i Sretena Krstića Foto: Krešimir Đurić/Arhiva VV

Počinje nova sezona Varaždinskog komornog orkestra uz soliste Ivanu Lazar i Sretena Krstića

Igor Čolaković | 19.10.2019. u 18:50h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski komorni orkestar će nakon dva sjajna koncerta na 49. Varaždinskim baroknim večerima, ove nedjelje, 20. listopada, u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta, započeti i novu 26. pretplatničku sezonu, koncertom na kojem će kao solisti nastupiti sopranistica Ivana Lazar i violinist Sreten Krstić.

Za otvorenje nove sezone Varaždinski komorni orkestar izabrao je atraktivni program na kojem će biti Mozartov Divertimento za gudače u F-duru, zatim Pet popjevki za sopran i gudače Vatroslava Lisinskog te Gudački sekstet br. 1. U B - duru Johannesa Brahmsa. Koncert će početi u 19 sati i 30 minuta.

Novi koncert Varaždinski komorni orkestar imat će 8. prosinca, kada će nastupiti pod umjetničkim vodstvom violinistice Latice Honda-Rosenberg, zatim 9. veljače, kada će s orkestrom nastupiti gitarist Srđan Bulat, 19. travnja nastupit će s violistom Milanom Čunkom, pod dirigentskom palicom Tomislava Uhlika, a peti, posljednji koncert u ovoj sezoni imat će 7. lipnja, kada će im se kao solist pridružiti trubač Vjeran Ježek.

VKO_najava_sezone.jpg