Počinje kampanja "Odaberi svoju školu": ove godine održava se kao sajam i traje četiri dana Foto: Ilustracija

Počinje kampanja "Odaberi svoju školu": ove godine održava se kao sajam i traje četiri dana

IHR/Varaždinske vijesti | 3.5.2019. u 12:28h | Objavljeno u Društvo

Bliže se upisi u prve razrede srednjih škola, pa Varaždinska županija zapoočinje s već tradicionalnom kampanjom "Odaberi svoju školu" koja se organizira 12. put u suradnji s HGK – Županijskom komorom Varaždin, Obrtničkom komorom Varaždinske županije, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Varaždin i srednjim školama.
Novost je da će se ove godine kampanja prvi put odvijati u obliku sajma na kojem će svoje programe i posebnosti predstaviti 16 srednjih škola koje djeluju u Varaždinskoj županiji, a uz učenike 8. razreda, ove su godine pozvani i učenici 7. razreda.
Kampanja počinje u ponedjeljak, 6. svibnja i trajat će četiri dana. Prva postaja je Gospodarska škola Varaždin, u čijoj će se sportskoj dvorani okupiti više od 1.300 učenika 7. i 8. razreda 12 osnovnih škola iz Varaždina i okolice u pratnji razrednika i roditelja. U OŠ Ludbreg kampanja će početi u utorak, 7. svibnja, u 18 sati, u OŠ Novi Marof u srijedu, 8. svibnja, u 18 sati, a na kraju u Srednjoj školi Ivanec u četvrtak, 9. svibnja, također s početkom u 18 sati.
S programima srednjih škola upoznat će se više od 3.400 učenika 7. i 8. razreda 40 osnovnih škola iz Varaždinske županije.