Počinje jubilarna, 30. sezona VKO-a uz atraktivan koncertni program Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

Počinje jubilarna, 30. sezona VKO-a uz atraktivan koncertni program

ič/vv | 21.10.2023. u 16:31h | Objavljeno u Društvo

Prvi kocert 22. listopada

Novu, jubilarnu, 30. sezonu, Varaždinski komorni orkestar otvorit će koncertom u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta, u nedjelju, 22. listopada.

Na prvom koncertu u novoj sezoni Varaždinski komorni orkestar nastupit će pod umjetničkim vodstvom violinista Saše Ivića, a na programu će biti skladbe Wolfganga Amadeusa Mozarta i Petra Iljiča Čajkovskog.

Drugi koncert u sezoni orkestar će održati 10. prosinca, kada će nastupiti pod ravnanjem dirigenta Valentina Egela, zajedno s klarinetistom Brunom Philippom, dok će na trećem, 28. siječnja, nastupiti s flautisticom Lucijom Stilinović, pod umjetničkim vodstvom Dunje Bontek. Na koncertu 14. travnja, orkestar će voditi dirigent Anđelko Igrec, a na pozornici će im se pridružiti i zbor Chorus Angelicus te violinistica Ivana Penić Defar. Posljednji koncert u jubilarnoj sezoni orkestar će održati 9. lipnja, kada će nastupiti s harmonikašem Peterom Soaveom.

Informacije o pretplati za 30. jubilarnu sezonu Varaždinskog komornog orkestra mogu se dobiti u Koncertnom uredu (na broju telefona 042 212 907 i putem elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).