ADVENT U ATRIJU Bit će pjesme, božićnih delicija, a otvarat će se i Adventski kalendar Foto: Varaždinska županija

ADVENT U ATRIJU Bit će pjesme, božićnih delicija, a otvarat će se i Adventski kalendar

VV | 26.11.2022. u 14:33h | Objavljeno u Društvo

Dan uoči prve adventske nedjelje predstavnici školskih vijeća učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije okitili su božićno drvce u atriju Županijske palače dok su "Mali slavuji“ iz Društva "Naša djeca“ izveli prigodne božićne pjesme. Time je otvoren Advent u atriju Županijske palače, u sklopu kojeg će se odvijati čitav niz programa. Otvorenju Adventa prisustvovali su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ. Kao što je istaknula zamjenica Silvija Zagorec i ove godine Varaždinska županija želi doprinijeti atmosferi blagdana i Adventu u Varaždinu, a najbolje tome pridonose djeca i njihova pjesma.

- Drago mi je što i ove godine nastavljamo tradiciju "Advent u Županijskoj palači“ i da ga započinjemo upravo s našim mladima, koji su naša budućnost, u ovoj godini koja je proglašena Europskom godinom mladih. Nema ljepšeg nego kada se djeca okupe oko božićnog drvca i okite ga. Nadam da svaki njihov ukras predstavlja jednu njihovu iskrenu želju za iduću godinu, odnosno da nas duh predstojećeg Božića, a to je duh zajedništva, mira i veselja prati tijekom cijele godine – rekla je zamjenica Zagorec.

Direktor TZ Varaždinske županije Mališ također se zahvalio učenicima, što su se u pratnji svojih roditelja, učitelja, profesora i ravnatelja uključili u obilježavanje Adventa u Županijskoj palači, a najavio je i predstojeća događanja, sve u cilju da Atrij bude mjesto ugodnog predblagdanskog ozračja, mjesto tradicije, okusa i mirisa Varaždinske županije.

- Naš Advent zamislili smo na način da svake subote, uoči adventske nedjelje imamo neku vrstu događanja i da predstavimo djelić onoga što nudi Varaždinska županija. Nakon ovog kićenja bora već slijedeću subotu s početkom u 10 sati bit će otvorenje izložbe Foto natječaja "Tako lijepa i bogata, naša Varaždinska županija“ u organizaciji Radija Megaton. Treća i četvrta subota, također s početkom u 10 sati organizirane su tako da možemo uživati u okusima i mirisima tradicije Varaždinske županije, odnosno u okusima i mirisima tradicionalnih blagdanskih kolača koje će pripremiti članice udruga žena s područja Varaždinske županije. Na taj način želimo se svi prisjetiti tog duha Božića naših starih i očuvati od zaborava našu tradiciju i naša jela – istaknuo je Mališ.

I ove godine pročelje županijske palače poslužit će kao kulisa najvećeg Adventskog kalendara, a otvaranje prvog prozora, od njih 24, najavljeno je za prvi dan mjeseca prosinca s početkom u 18 sati.