Počeli radovi na uređenju okoliša Starog grada

Varaždinske vijesti | 10.6.2019. u 13:29h | Objavljeno u Društvo

Počeli su radovi na obnovi parka varaždinskoga Staroga grad, odnosno Šetališta J. J. Strossmayera koji su bili najvaljeni. Naime, radi se o europskom projektu HICAPS, a kako je završio rok za prijavu na natječaj za izvođača radova kernulo se u najavljenu revitalizaciju.

Kako smo već pisali, cijeli prostor vapi za obnovom, ali ona, osim zadovoljavanja gradske vizije razvoja prostora, mora biti u skladu s konzervatorskom strukom. Grad Varaždin je dobio potrebne dozvole i mišljenja jer je riječ o spomeniku kulture. No, nakon što je Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine – Konzervatorski odjel u Varaždinu, izdalo pozitivno mišljenje, što se Zakona tiče, radovi mogu početi.

Grad Varaždin je partner u projektu HICAPS – HIstorical CAstle ParkS, odobrenom u okviru EU programa Interreg Central Europe. Fokus projekta je evaluacija i revitalizacija gradskih parkova, a namjera projekta je jačanje javnog i privatnog sektora kako bi se poboljšalo upravljanje povijesnim parkovima te dizanje svijesti o njima kao kulturnome naslijeđu. Partneri su dobili priliku realizirati pilot-projekt i Varaždin je naumio urediti Šetalište Josipa Juraja Strossmayera, odnosno park oko Staroga grada.

Označeno u
Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci