Počele prijave obrazovnih programa za e-upis u srednje škole Foto: ilustracija

Počele prijave obrazovnih programa za e-upis u srednje škole

Varaždinske vijesti | 25.6.2021. u 18:04h | Objavljeno u Društvo

Danas u podne započele su prijave obrazovnih programa u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ). Ogledne ljestvice poretka bit će vidljive danas nakon 22:00 sata.

Obrazovni programi će se moći prijavljivati sve do 7. srpnja, uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 28. lipnja.

Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 10. srpnja. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u navedenim rokovima.

- Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa - napominju iz NISpuSŠ-a.

Sve informacije i upisima u srednje škole dostupne su na stranicama NISpuSŠ-a.