Po čemu je poseban "Bojler koji ne radi" varaždinske glumice i spisateljice Hane Kunić? Foto: Krešimir Đurić

Po čemu je poseban "Bojler koji ne radi" varaždinske glumice i spisateljice Hane Kunić?

Julijana Marčec | 23.12.2023. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

"Bojler koji ne radi" naslov je zbirke pjesama varaždinske autorice Hane Kunić, koja je nedavno predstavljena u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metela Ožegovića.

Varaždinskoj glumici, spisateljici i dramaturginji ovo je druga zbirka pjesama. U njoj je 40-ak pjesama, a zbirka je podijeljena na dva dijela: "Boiling bojler" i "Bojler na servisu". Osim bojlera, kao inspiraciju za pjesme u ovoj zbirci autorica koristi i glazbu. Sve pjesme prate i crteži, koje je autorica napravila nakon što je napisala pjesmu i uklopila ih je u zbirku, pa ih čitatelju zbirke nudi poput prijevoda na vizualni jezik.
Varaždinska autorica pjesme za ovu zbirku pisala je od 2018. godine, a za zbirku, koja je objavljena u nakladi izdavačke kuće Sandorf, odabrao ih je i uredio Matko Abramić.

O autorici i njenoj novoj zbirci na predstavljanju je govorila književna kritičarka Nataša Govedić, a glumačko - glazbeno uprizorenje poezije izveli su akademski glumci i lutkari Zdenka Šustić i Jan Novosel. Publika je na predstavljanju mogla pogledati i kratke filmove koje su Anton Weisz i Sara Ipša snimili prema pjesmama iz zbirke.