Plesnom klubu Takt 12 medalja s državnog prvenstva u latinsko-američkim plesovima u Sisku Foto: Marta Majcen, državna prvakinja

Plesnom klubu Takt 12 medalja s državnog prvenstva u latinsko-američkim plesovima u Sisku

Varaždinske vijesti | 16.3.2023. u 16:50h | Objavljeno u Društvo

Sportaši i sportašice Plesnog kluba Takt iz Varaždina nastavljaju sa nizom vrhunskih rezultata. Nakon što su početkom ove godine osvojili rekordnih 12 medalja na državnom prvenstvu u standardnim plesovima održanom u Petrinji, sada su u drugoj disciplini na državnom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima održanom u Sisku, postigli gotovo identičan rezultat osvajanjem novih 12 medalja (4 zlatne, 3 srebrne i 5 brončanih).

U kategoriji mlađih osnovaca solo (djevojke do 9 godina) Tessa Hrženjak osvojila je zlatnu medalju i naslov državne prvakinje.

U kategoriji osnovaca solo (djevojke 10 i 11 godina) klub je odlično predstavila Leona Borak ulaskom u polufinale i osvajanjem 10 .mjesta.

U najbrojnijoj kategoriji na državnom prvenstvu, mlađa mladež solo (djevojke 12 i 13 godina) u kojoj je nastupilo čak 59 natjecateljica vrhunski rezultat potigla je Emili Šobak osvajanjem srebrne medalje i naslova državne viceprvakinje.

Odličan rezultat zabilježile su i Vana Biškup plasmanom na 11. mjesto te Anamari Čanjevac s plasmanom na 25. mjesto.

U kategoriji mladeži solo (djevojke 14 i 15 godina) u kojoj je jednako tako nastupio velik broj natjecateljica (čak 43 djevojke) vrhunski rezultat postigle su sve tri djevojke iz PK Takt Varaždin.

U finale među 6 najboljih plasirale su se Linda Šoštarek, Korina Eršeg i Natali Franolić. Briljantnom izvedbom Linda Šoštarek doplesala je do zlatne medalje i naslova državne prvakinje. Korina Eršeg izborila je odlično 5. mjesto, a jednako tako i Natali Franolić koja je natjecanje završila na 6. mjestu.

U kategoriji starije mladeži solo (djevojke 16, 17,18 godina) PK Takt iz Varaždina imao je čak 4 predstavnice na Prvenstvu.

Vrhunski rezultat postigla je Marta Majcen osvajanjem srebrne medalje i naslova državne viceprvakinje. Izvrstan ples prezentirala je i Maja Racanović koja je svojom izvedbom doplesala do odličnog 4. mjesta u finalnom dijelu natjecanja.

Ela Alibašić postigla je odličan rezultat plasmanom na 8. mjesto, a Luna Papec plasmanom na 13. mjesto s obzirom da su u kategoriji nastupile čak 34 natjecateljice.

U kategoriji U-21 solo (djevojke do 21 godine starosti) nastupile su Marta Majcen, Maja Racanović, Ela Alibašić i Luna Papec.

Marta Majcen vrhunskom je izvedbom u ovoj kategoriji doplesala do zlatne medalje i naslova državne prvakinje dok je Maja Racanović u finalu završila na odličnom 4. mjestu. Ela Alibašić natjecanje je završila na 7. mjestu, a Luna Papec na 16. mjestu.

U kategoriji odraslih solo (djevojke od 19 do 35 godina starosti) predstavljala nas je Viktoria Ptiček koja je klubu donijela još jednu medalju. Viktoria je završila na 3. mjestu te je u Varaždin ponijela još jednu brončanu medalju.

U kategoriji mlađih osnovaca Plesni klub Takt Varaždin predstavljali su Martin Biškup i Vana Grčić koji su osvojili 3. mjesto i brončanu medalju.

U kategoriji osnovaca Borna Habulan Budja i Dita Habuzin vrhunskom su izvedbom doplesali do 3. mjesta i brončane medalje. Njihovi klupske kolege Filip Marčun i Barbara Videc u istoj su kategoriji osvojili odlično 7. mjesto.

U kategoriji mlađe mladeži predstavljala su nas dva izvrsna mlada plesna para Ivan Pilinger i Anja Strelec te Matej Bolšec i Karolina Bogović koji su se u kategoriji u kojoj je nastupilo 14 plesnih parova oboje izborili za mjesto na postolju. Ivan i Anja doplesali su do srebrne medalje i naslova državnih viceprvaka, a Matej i Karolina osvojili su 3. mjesto i brončanu medalju.

U vrlo zahtjevnoj kategoriji starije mladeži i u kategoriji U-21 plesali su Luka Gladović i Elena Majcen te nas odlično predstavili sa svojom najboljom izvedbom dosad na državnim prvenstvima. Luka i Elena plasirali su se na 7. mjesto u kategoriji U-21 te na 9. mjesto u kategoriji starije mladeži.

U kategorijama timova (grupa) predstavljala su nas dva plesna tima. U kategoriji mlađe mladeži natjecao se tim „Sparkle squad“ u kojem su sudjelovale Karolina Bogović, Anja Strelec, Emili Šobak i Korina Eršeg.

Djevojke su fenomenalnom izvedbom osvojile zlatnu medalju i naslov državnih prvakinja u kategoriji mlađe mladeži. U kategoriji starije mladeži natjecao se tim „iLLussion“ u sastavu Luna Papec, Maja Racanović, Ela Alibašić i Viktoria Ptiček.

Djevojke su jednako tako odlično otplesale zadanu koreografiju te se zasluženo plasirale na 3. mjesto osvojivši još jednu brončanu medalju.