Plesnom klubu Takt 12 medalja s državnog prvenstva u latinsko-američkim plesovima u Sisku Foto: Marta Majcen, državna prvakinja

Plesnom klubu Takt 12 medalja s državnog prvenstva u latinsko-američkim plesovima u Sisku

Varaždinske vijesti | 16.3.2023. u 16:50h | Objavljeno u Društvo

Sportaši i sportašice Plesnog kluba Takt iz Varaždina nastavljaju sa nizom vrhunskih rezultata. Nakon što su početkom ove godine osvojili rekordnih 12 medalja na državnom prvenstvu u standardnim plesovima održanom u Petrinji, sada su u drugoj disciplini na državnom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima održanom u Sisku, postigli gotovo identičan rezultat osvajanjem novih 12 medalja (4 zlatne, 3 srebrne i 5 brončanih).

U kategoriji mlađih osnovaca solo (djevojke do 9 godina) Tessa Hrženjak osvojila je zlatnu medalju i naslov državne prvakinje.

U kategoriji osnovaca solo (djevojke 10 i 11 godina) klub je odlično predstavila Leona Borak ulaskom u polufinale i osvajanjem 10 .mjesta.

U najbrojnijoj kategoriji na državnom prvenstvu, mlađa mladež solo (djevojke 12 i 13 godina) u kojoj je nastupilo čak 59 natjecateljica vrhunski rezultat potigla je Emili Šobak osvajanjem srebrne medalje i naslova državne viceprvakinje.

Odličan rezultat zabilježile su i Vana Biškup plasmanom na 11. mjesto te Anamari Čanjevac s plasmanom na 25. mjesto.

U kategoriji mladeži solo (djevojke 14 i 15 godina) u kojoj je jednako tako nastupio velik broj natjecateljica (čak 43 djevojke) vrhunski rezultat postigle su sve tri djevojke iz PK Takt Varaždin.

U finale među 6 najboljih plasirale su se Linda Šoštarek, Korina Eršeg i Natali Franolić. Briljantnom izvedbom Linda Šoštarek doplesala je do zlatne medalje i naslova državne prvakinje. Korina Eršeg izborila je odlično 5. mjesto, a jednako tako i Natali Franolić koja je natjecanje završila na 6. mjestu.

U kategoriji starije mladeži solo (djevojke 16, 17,18 godina) PK Takt iz Varaždina imao je čak 4 predstavnice na Prvenstvu.

Vrhunski rezultat postigla je Marta Majcen osvajanjem srebrne medalje i naslova državne viceprvakinje. Izvrstan ples prezentirala je i Maja Racanović koja je svojom izvedbom doplesala do odličnog 4. mjesta u finalnom dijelu natjecanja.

Ela Alibašić postigla je odličan rezultat plasmanom na 8. mjesto, a Luna Papec plasmanom na 13. mjesto s obzirom da su u kategoriji nastupile čak 34 natjecateljice.

U kategoriji U-21 solo (djevojke do 21 godine starosti) nastupile su Marta Majcen, Maja Racanović, Ela Alibašić i Luna Papec.

Marta Majcen vrhunskom je izvedbom u ovoj kategoriji doplesala do zlatne medalje i naslova državne prvakinje dok je Maja Racanović u finalu završila na odličnom 4. mjestu. Ela Alibašić natjecanje je završila na 7. mjestu, a Luna Papec na 16. mjestu.

U kategoriji odraslih solo (djevojke od 19 do 35 godina starosti) predstavljala nas je Viktoria Ptiček koja je klubu donijela još jednu medalju. Viktoria je završila na 3. mjestu te je u Varaždin ponijela još jednu brončanu medalju.

U kategoriji mlađih osnovaca Plesni klub Takt Varaždin predstavljali su Martin Biškup i Vana Grčić koji su osvojili 3. mjesto i brončanu medalju.

U kategoriji osnovaca Borna Habulan Budja i Dita Habuzin vrhunskom su izvedbom doplesali do 3. mjesta i brončane medalje. Njihovi klupske kolege Filip Marčun i Barbara Videc u istoj su kategoriji osvojili odlično 7. mjesto.

U kategoriji mlađe mladeži predstavljala su nas dva izvrsna mlada plesna para Ivan Pilinger i Anja Strelec te Matej Bolšec i Karolina Bogović koji su se u kategoriji u kojoj je nastupilo 14 plesnih parova oboje izborili za mjesto na postolju. Ivan i Anja doplesali su do srebrne medalje i naslova državnih viceprvaka, a Matej i Karolina osvojili su 3. mjesto i brončanu medalju.

U vrlo zahtjevnoj kategoriji starije mladeži i u kategoriji U-21 plesali su Luka Gladović i Elena Majcen te nas odlično predstavili sa svojom najboljom izvedbom dosad na državnim prvenstvima. Luka i Elena plasirali su se na 7. mjesto u kategoriji U-21 te na 9. mjesto u kategoriji starije mladeži.

U kategorijama timova (grupa) predstavljala su nas dva plesna tima. U kategoriji mlađe mladeži natjecao se tim „Sparkle squad“ u kojem su sudjelovale Karolina Bogović, Anja Strelec, Emili Šobak i Korina Eršeg.

Djevojke su fenomenalnom izvedbom osvojile zlatnu medalju i naslov državnih prvakinja u kategoriji mlađe mladeži. U kategoriji starije mladeži natjecao se tim „iLLussion“ u sastavu Luna Papec, Maja Racanović, Ela Alibašić i Viktoria Ptiček.

Djevojke su jednako tako odlično otplesale zadanu koreografiju te se zasluženo plasirale na 3. mjesto osvojivši još jednu brončanu medalju.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci