Planinarski pohod u spomen na poginule i umrle branitelje iz Grada Ivanca

vv | 28.5.2023. u 13:04h | Objavljeno u Društvo

[9. MEMORIJALNI PLANINARSKI POHOD U SPOMEN NA POGINULE I UMRLE HRVATSKE BRANITELJE IZ GRADA IVANCA ODRŽAT ĆE SE 30. SVIBNJA 2023. (UTORAK)]

 

DOBRODOŠLICU ŽELIMO UDRUZI TJELESNIH INVALIDA ILO IVANEC, KOJA SE PRIKLJUČUJE ORGANIZACIJSKOM TIMU PLANINARSKI KLUB IVANEC // UDVDR OGRANAK IVANEC // HVIDR–A IVANEC

U prostoru Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec, jednog od suorganizatora, održan je sastanak organizacijskog odbora 9. memorijalnog planinarskog pohoda u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje iz Grada Ivanca, koji će se održati u utorak, 30. svibnja, na Dan državnosti.

Na satsanku su usaglašeni svi detalji preliminarnog programa koji je predložen na nedavnom sastanku u prostoru Planinarskog kluba Ivanec.

Program Mmeorijalnog planinarskog pohofda počet će započet će u 7:25 sati, okupljanjem sudionika kod Spomen obilježja u centru Ivanca, a nakon kratkih pozdravnih obraćanja organizatora, molitvu za poginule hrvatske branitelje predvodit će župnik župa Svete Marije Magdalene, Ivanec vlč. Tihomir Kosec.

Planinarski pohod će početi u 7:50, rutom koju je odredio Planinarski klub Ivanec, a ići će dijelom Ivanečke planinarske obilaznice na relaciji Trg hrvatski ivanovaca – Jamine – Vujinovec – Sinovčica – Cesarčeva ulica – ulica Ivana Gorana Kovačića, sa završetkom pohoda u Nazorovoj ulici, u objektu u kojem se nalaze prostorije Planinarskog kluba Ivanec.

Nakon kratkog odmora bit će upriličeno svečano otvorenje izložbe Martina Lukavskog, poznatog kolekcionara i člana predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec, koji će ovoga puta, numizmatičkoj dodati i kolekciju iznenađenja.

Uslijedit će natjecanje u visećoj kuglani, belotu i elektroničkom pikadu, koje bi, prema planu, trebalo okončati do 12:30 sati, nakon čega slijedi svečanost dodjela nagrada najboljima po disciplinama, kao i ekipno, te u ukupnom poretku za plasman od 1. do 4. mjesta.

Po dodjeli nagrada uslijedit će druženje uz prigodan domjenak.

Sportsko-rekreacijski susreti, u kojim će sudjelovati članovi četiriju spomenutih udruga bili su u planu ranije, no kako su zbog pandemije tri posljednja Memorijala bila pozivnog karaktera, morali su pričekati da dođu 'na red'.

Organizacijski odbro memorijala će Dan državnosti obilježiti i dan ranije, u ponedjeljak, 29. svibnja, kada će se priključiti odavanmjju počast kod spomen obilježja poginu lim hrvatskim braniteljiam u Ivancu, koje će se održati u organbizaciji grada Ivanca.

Memorijalni planinarski pohod u spomen na poginule i umrle branitelje Grada Ivanca pokrenuli su 2015. godine UDVDR Ogranak Ivanec i Planinarski klub Ivanec, ubrzo se priključila i HVIDR-a Ivanec, sada i Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec.

Pokrovitelj Memorijala i ovu je godinu Grad Ivanec.

Memorijalni_planinarski_pohod_23-1.jpg

9. memorijalni planinarski pohod sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelje iz Grada Ivanca

                                                   

30. svibnja 2023. (utorak)

 

Program:

 

7:25 sati okupljanje na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Ivancu

7:30 sati prigodna obraćanja organizatora i gostiju

7:35 sati zajednička molitva koju predvodi vlč. Tihomir Kosec

7:50 sati Planinarski pohod dijelom Ivanečke planinarske obilaznice na ruti Trg hrvatskih ivanovaca – Jamine – Vujinovec – Sinovčica – Cesarčeva ulica – ulica Ivana Gorana Kovačića – ulica Vladimira Nazora (prostorije Planinarskog kluba Ivanec)

10:00 sati svečano otvaranje kolekcionarske izložbe Martian Lukavskog

10:10 sati sportsko-rekreativno natjecanje (viseća kuglana//belot//elektronički pikado)

12:30 sati dodjela nagrada najboljima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji

12:45 sati ručak i druženje

 

Memorijalni pohod zajednički organiziraju:

 

UDVDR RH PVŽ OGRANAK IVANC // PlaninarsKi klub Ivanec // HVIDR-a IVANEC // UDRUGA TJELESNIH INVALIDA ILO IVANEC

 

Pokrovitelj: GRAD IVANEC

 

UDVDR Ogranak Ivanec u 2023. obilježava 25. godina djelovanjai ovajh memorijal dio je

 

Zajedno u ratu zajedno u miru