Ivanečki planinari osvojii najviši vrh Španjolske - Pico del Teide na Tenerifima! Foto: Planinarski klub Ivanec

Ivanečki planinari osvojii najviši vrh Španjolske - Pico del Teide na Tenerifima!

TB/Varaždinske vijesti | 11.10.2022. u 11:27h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Planinarski klub Ivanec već tradicionalno organizira Izlet godine, a ove je godine izbor pao na Španjolsku.

U četvrtak, 6. listopada, krenuo je, kako navode organizatori, dosad najambiciozniji izlet u povijesti Kluba - 27 sudionika otputovalo je do otoka vječnog proljeća, Tenerifa. U tjedan dana boravka, osim više treking staza i izleta, u planu je bio i uspon najviši vrh Španjolske - Pico del Teide.

- Oduvijek smo težili dalje i više, pomicali granice, priču i fantaziju pretvarali u stvarnost. Zašto da san prestane, idemo dalje, najdalje, najviše! Spojimo more i planinu, ljetovanje i planinarenje. Na otocima gdje ljeto nikad ne prestaje, u vrijeme poslije berbe grožđa, kada se na Ivanec počinju spuštati magle, poletimo na kupanje, pješčane plaže i uspon na treći po veličini vulkan na svijetu! Impresivnih 3718 m nadmorske visine i nevjerojatnih 7500 m od dna oceana, dovoljno da postane i najviši vrh Španjolske! Dva dana putovanja, pet dana boravka, dovoljno za mnogo toga prema našim željama. Otok nudi bezbroj mogućnosti, kako za aktivni odmor, tako i za bezbrižan boravak već prema našim željama - rekao nam je Stjepan Kuštelega, tajnik PKI.

indeksiraj.jpg

Uspon na Guajaru - 2718 m

Jedna ekipa je u subotu se popela na Guajaru (2718 m). U ponedjeljak ujutro u 3 sata sata krenuli su na uspon na najviši vrh Španjolske Pico del Teide i osvojili ga!

pki_izlet2.jpg

Uspon na Pico del Teide - 3718 m