Pjevački zbor OŠ Šemovec osvojio prvo mjesto na 20. Smotri glazbenog stvaralaštva Foto: OŠ Šemovec

Pjevački zbor OŠ Šemovec osvojio prvo mjesto na 20. Smotri glazbenog stvaralaštva

VV | 4.4.2018. u 18:09h | Objavljeno u Društvo

U velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu održala se 20. Smotra glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije. U A-kategoriji zboraši OŠ Šemovec svojim su nastupom zadivili sve prisutne te osvojili prvo mjesto. Ove je godine to bila jubilarna obljetnica održavanja Smotre.

Komorni vokalni ansambl Glazbene škole u Varaždinu otvorio je Smotru izvodeći himnu Lijepa naša pod dirigentskom palicom profesorice Dade Ruža. Nakon himne sve je prisutne pozdravio Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije. Osim što je natjecateljima zaželio puno sreće, zahvalio im je što u ovo doba tehnologije pronalaze vrijeme za ovakve kulturne događaje.

Svim su mentorima zborova, koji su barem jednom sudjelovali na državnom natjecanju, dodijeljene plakete i buketići kao mali znak pažnje za njihov rad i trud uložen u zborove i samu Smotru.

U ime nagrađenih obratio se pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek te istaknuo kako su davnih godina vrhunsko glazbeno obrazovanje inicijatora ove Smotre bili potvrda da se treba krenuti s organizacijom ovakve svečanosti.

Zbor OŠ Šemovec nastupio je šesti po redu uz odličnu pratnju korepetitora Danijela Ota. Prije samog nastupa na licima učenika mogla se vidjeti uzbuđenost i hrabrost. Samouvjereno su došli na pozornicu, a onda zapjevali kao anđeli i izmamili osmijeh na licu većem dijelu publike, pa čak i suze radosnice.

Rezultat toga je odluka ocjenjivačkog suda, koji je djelovao u sastavu: Dada Ruža, predsjednica, Ružica Kapitan, učiteljica savjetnica i Tomislav Cvrtila, profesor, o osvojenom prvom mjestu s 95,50 bodova od mogućih 100.

Čestitamo šemovečkim slavujima koji su se ponovno dokazali i dirigentici Nikolini Benko koja je s njima predano vježbala i uložila puno truda tijekom godine.