Pedesetak branitelja na generalnoj probi predstave "Majka hrabrost" u varaždinskom HNK

VV | 24.2.2023. u 13:38h | Objavljeno u Društvo

Na sinoćnjoj generalnoj probi predstave Majka Hrabrost i njezina djeca, koja će večeras biti premijerno odigrana na Velikoj sceni varaždinskog kazališta, bilo je i pedesetak branitelja i članova njihovih obitelji.

Članove braniteljskih udruga na generalnu probu ove antiratne drame Bertolta Brechta pozvao je njen redatelj Krešimir Dolenčić.

- To je ipak Brechtov teatar, publika je ovdje lice i bilo mi je jako stalo da ljudi dođu na probu, važno nam je da razgovaramo - istaknuo je Krešimir Dolenčić, koji je uoči i nakon izvedbe razgovarao s publikom o ovoj potresnoj Brechtovoj drami.

Publiku koja je sinoć pogledala generalnu probu Majke Hrabrost predstava je očito duboko ganula.

-Predstava je jako zahtjevna, drugačija je i snažna. Moram pohvaliti glumce, svi su bili izvrsni, ne samo Ljiljana Bogojević kao Majka Hrabrost, koja je bila maestralna. Fantastični su bili i braća Eldan, Hana Hegedušić i Barbara Rocco, režija je također izvrsna,kao i glazba koja je potencirala dojmove. Mislim da je predstava na publiku ostavila snažan dojam - rekla je nakon sinoćnje generalne probe Sunčica Križan - Kadi.

Ova antiratna drama duboko se je dojmila i branitelje, među kojima su bili i pripadnici varaždinskih Puma, Roda, 104. Brigade, Tigrova i drugih postrojbi, djeca branitelja i članovi obitelji poginulih branitelja.

-Predstava je moćna i dinamična, na momente i potresna. Snažno se je dojmila publici, a posebno nama braniteljima, koji smo tu antiratnu dramu doživjeli na svoj način - istaknuo je Danijel Kadi.

Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA, posebno je naglasio odličnu dugogodišnju suradnju koju ova veteranska udruga ima s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu.

-Večeras smo vidjeli snažnu i potresnu predstavu, izvrsnu režiju i sjajnu glumu cijele glumačke ekipe. Drago mi je da su branitelji i članovi njihovih obitelji imali priliku vidjeti ovu sjajnu antiratnu dramu - naglasio je Robert Puja.

Galerija slika