Ususret Tjednu karijera: sve što trebate znati o UNIN Connect Weeku 2023.!

VVM | 2.5.2023. u 17:20h | Objavljeno u Društvo

Najznačajnije tvrtke i ustanove u regiji iz STEM područja i ove godine na Tjednu karijera Sveučilišta Sjever

UNIN Connect Week-Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever od 8. do 12. svibnja ove će godine imati najznačajnije tvrtke i ustanove.

Da je Tjedan karijera Sveučilišta Sjever jedan od najposjećenijih događaja aktivne suradnje akademske i poslovne zajednice i ove godine dokazuju tvrtke i ustanove koje će sudjelovati na UNIN Connect Weeku Sveučilišta Sjever od 8. do 12. svibnja u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica.

UNIN Connect Week - mjesto gdje poslodavci upoznaju buduće kadrove

Uz generalno pokroviteljstvo Varaždinske županije, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske poštanske banke na Tjednu karijera sudjelovat će stotinjak značajnih tvrtki i ustanova među kojima su CARNET, HBOR, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, FINA, Ducati komponeti, Vindija, BHS Corrugated strojevi d. o. o, Telur, Čateks, Končar d. d., TechWarn Media, S&T, Apis IT, King ICT, Podravka, Profil Klett, Carlsberg, KAMGRAD, Promming, Knauf Insulation, LTH Alucast, Eko Međimurje, Končar d.d., ali i brojne druge tvrtke i ustanove. 

tjedan_karijera_SS3.jpg

Izuzetno velik interes za ovogodišnjim Tjednom karijerom dokazuje kako upravo najznačajnije tvrtke iz STEM područja, ali i drugih područja djelatnosti svake godine u sve većem broju prepoznaju UNIN Connect Week kao ključan i jedinstven događaj na kojem upoznaju studente; svoje buduće kadrove, a studenti pritom imaju priliku ostvariti izravnu suradnju s budućim poslodavcima i steći nove kontakte.

Studenti će od renomiranih poslodavaca moći doznati kako pronaći svoje mjesto na tržištu rada, pripremljen je niz panel rasprava koje će povezati gospodarstvo i visoko obrazovanje, a u središtu svih događanja bit će studenti, ne samo sadašnji već i budući, kao i članovi Alumni zajednice Sveučilišta Sjever.

tjedan_karijeraSS2.jpg

- Sveučilište Sjever jedino je hrvatsko sveučilište koje organizira Tjedan karijera s panel raspravama i bogatim programom svaki radni dan u tjednu i to prva tri dana u Sveučilišnom centru Varaždin i dva dana u Sveučilišnom centru Koprivnica. Već prvog dana Tjedna karijera, u ponedjeljak 8. svibnja u Sveučilišnom centru Varaždin nakon svečanog otvorenja, na panel raspravi sudjelovat će ministrica turizma i sporta prof. dr. sc. Nikolina Brnjac, predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a Vjeran Vrbanec, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Dragan Jelić, državni tajnik Središnjeg ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, Luka Balen, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak; najvećeg izvoznika među najboljim kompanijama - istaknuo je rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković.

Sveučilište Sjever ključan partner i pokretač razvoja gospodarstva u regiji i šire

Upravo sudjelovanje na Tjednu karijera daje prednost tvrtkama sudionicima za privlačenje novih i kvalitetnijih kadrova i to je svakako prepoznato i ove godine.

- Sveučilište Sjever je ključan partner gospodarstvu u regiji i otvoreno je za različite oblike suradnje, prije svega s ciljem poboljšanja kvalitete studijskih programa, ali i usklađivanja s potrebama tržišta rada i to je ono što ga razlikuje od drugih sveučilišta. Da ovu činjenicu prepoznaju i studenti i tvrtke dokaz je uspješna i kvalitetna organizacija ovakvog važnog događaja - dodaje rektor prof. dr. sc. Marin Milković uz posebnu zahvalu svim tvrtkama i ustanovama na podršci i sudjelovanju na sve većem i sve prepoznatljivijem Tjednu karijera Sveučilišta Sjever.

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever snažan je zamah i prekretnica u načinu privlačenja budućih kvalitetnih kadrova, za kojima vapi tržište rada.

tjedan_karijera_SS_4.jpg

TJEDAN_KARIJERA5.jpg

- U središtu svih događanja su naši studenti i oni koji žele studirati na Sveučilištu koje od 31 programa čak njih 20 ima u STEM području. Ponosni smo na naše studente koji u velikom postotku pronađu posao odmah po završetku studija, a ovo je prilika da povežemo u sinergiji i poslodavce i lokalnu zajednicu srednjoškolce, pa i roditelje. Pripremamo panele na kojima će se raspravljati o razvoju hrvatskog gospodarstva, zapošljavanju, još boljem iskorištavanju europskih sredstva, niz radionica i želja nam je i da kao Sveučilište Sjever doprinosimo još boljem razvoju sjevera „Lijepe naše“ - zaključuje rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković.

Svi programi su besplatni, a benefiti koje mogu i mladi, ali i svi zainteresirani dobiti sudjelovanjem i obilaskom Tjedna karijera-UNIN Connect Weeka višestruki su jer ovo je jedinstvena prilika i za odluku kako graditi svoju profesionalnu karijeru uz pomoć znanosti i gospodarstva. 

Ne propustite ovaj značajan događaj, koji je osim za studente Sveučilišta Sjever otvoren i za javnost. 

Vidimo se na Tjednu karijera Sveučilišta Sjever!