Ovog vikenda više od 650 pasa na Međunarodnoj izložbi pasa CACIB Varaždin Foto: VV arhiva / ilustracija

Ovog vikenda više od 650 pasa na Međunarodnoj izložbi pasa CACIB Varaždin

Varaždinske vijesti | 11.9.2020. u 16:38h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Kinološkog društva Varaždin 1181 i Hrvatskog kinološkog saveza, u Varaždinu će se u subotu i nedjelju, 12. i 13. rujna, na kinološkom poligonu (Trg Pavla Štoosa 39a) održati Međunarodna izložba pasa - CACIB Varaždin 2020.

- Za razliku od prethodne Nacionalne izložbe pasa, održane krajem lipnja, također na terenu KDV 1181, na Međunarodnu izložbu pasa prijavljeno je par stotinjaka više pasa različitih pasmina. Tako nas ovoga puta očekuje nešto više od 650 pasa iz Hrvatske, a pse će ocjenjivati većinom domaći i nekoliko stranih sudaca. Kako nam se polagano bliži kraj toplijeg vremena, ovo je vjerojatno zadnja prilika za uzgajivače i ostale ljubitelje pasa da predstave svoje ljubimce na vanjskom otvorenom terenu, budući da se druge izložbe pasa u zatvorenim prostorima u Hrvatskoj neće održavati - poručuju organizatori.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u subotu u 09:45 sati na poligonu Kinološkog društva Varaždin, dok će samo ocjenjivanje pasa početi u 10:00 sati te nakon ocjenjivanja, oko 15:00 sati, počinje izbor najljepšeg psa izložbe – Best In Show program, koji traje do oko 17 sati.

Dnevna cijena ulaznice po osobi oba dana izložbe iznosit će 20 kuna plus parking, dok će za djecu ulaz biti besplatan.

Web event info: www.varazdin.hks.hr