Ove subote uzicu Varaždinskog topa povući će prof. Dunja Ščapec

Varaždinske vijesti | 21.8.2020. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska građanska garda i ove subote, 22. kolovoza, nastavlja sa, sada već tradicionalnim, glasnim pucnjem na Starom gradu.

Ove subote uzicu Varaždinskog topa povući će Dunja Ščapec, profesorica tjelesnog odgoja na Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu i voditeljica Cheerleading kluba “Bravo”.

- Dunja Ščapec izuzetan je pedagog i motivator. S učenicima Srednje strukovne škole osvajala je županijska i državna prvenstva, no ono što je posebno izdvaja je rad u Cheerleading klubu “Bravo” i titule svjetskih prvaka i to - dva puta! Oni koji su se i malo bavili sportom znaju kako je teško nešto osvojiti - još je teže to obraniti. Djevojke: Matija Prikratki, Ivana Makar, Marta Vuković i Lucija Rešetar, pod vodstvom naše Dunje ostvarile su ono što je izgledalo nemoguće. Od samog puta u SAD (Orlando) - organizacije, financija, korone... do nastupa kojim su opet pokorile svijet. Cheerleadingom se samo u Americi bavi toliko ljudi koliko, otprilike, Hrvatska ima stanovnika, uvjeti za treninge, financije, tehnička podrška - sve je bilo na strani drugih. Ipak, pet djevojaka (Dunja se sigurno neće ljutiti za ovo “djevojka”), iz male zemlje Hrvatske i našeg Varaždina, pokazale su opet i ponovno da “boj ne bije svijetlo oružje, već srce u junaka”. I to nije sve: u “fundusu” kluba “Bravo” je preko 60 medalja s raznih natjecanja. Čestitamo našoj Dunji i, naravno, Matiji, Ivani, Marti i Luciji, a klubu želimo da i dalje tako uspješno promoviraju naš i njihov grad Varaždin - istaknuli su Purgari u najavi subotnjeg pucnja iz Varaždinskog topa.