MAASAI, glazbeno-umjetnički spektakl u novootvorenom prostoru Kulturane

MGA/VV | 23.1.2020. u 20:32h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Za sve dubere, bass headove, pozitivce, čilere i one koji se tako osjećaju po prvi puta dovlačimo reggae soundsystem u Varaždin, poručuju organizatori zvučno-umjetničkog spektakla nazvanog MAASAI, koji će se moći doživjeti ove subote, 25. siječnja u Kulturani, novom prostoru u Graberju.

Tu će nastupiti dva DJ-a, a  bit će i izložba, fire show i projekcija. Nastupit će Old Lady Soundsystem iz Ludbrega s reggae i dub vibracijama, a za ljubitelje elektroničkog zvuka pobrinut će se Ryno, član Volumen kolektiva iz Ivanićgrada koji priprema drum'n'bass i dubstep selekciju.

- Soundsystem je ručno rađeni zvučni zid, a najveća se pozornost daje bass kutijama. Soundsystem nisu samo zvučnici, nego i ljudi oko njega, kao što su disc jockeys (DJ-evi), inženjeri i MC-evi, a ponekad sve te funkcije obnaša jedan član. Soundsystem je važan dio Jamajkanske kulture i povijesti, a u proteklih se 15 godina taj pojam u Hrvatskoj raširio kao virus! Velike zahvale mogu se pripisati Seasplash i Outlook festivalima u Puli. Prvi soundsystem u Hrvatskoj nastao je 2007. godine, a trenutno ih postoji 15-ak diljem Hrvatske, vele organizatori te napominju da će se  moći pogledati i izložba "SF Retro Jugoslavija" od Amio te fire show od domaće ekipe kikDstreet.

Minimalna donacija je 10 kuna, a događaj počinje u 21 sat.

sivamaja_copy.jpg

Označeno u