Ove subote iza topa Varaždinske građanske garde stat će doajen varaždinske odbojke Josip Klein

vv | 21.7.2023. u 18:10h | Objavljeno u Društvo

Posebno nam je zadovoljstvo najaviti subotnju svečanu smjenu straže i glasni pucanj na Starom gradu. - poručili su iz Varaždinske građanske garde.

Ove subote, 22. srpnja, iza varaždinskog topa stat će jedna od legendi varaždinskog sporta, doajen varaždinske odbojke, trener i učitelj - Josip Klein. Varaždin je grad kulture, zelenila, glazbe i sporta. Odbojka je jedan od najtrofejnijih sportova u našem gradu, a nesumnjivo najveće zasluge za to idu Josipu. Desetljeća je proveo u tom sportu, kao igrač, trener, sudac, delegat, povjerenik, glavni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Josip je dio prekrasne priče, zlatnih godina varaždinske odbojke, a to su svakako godine od 1999. do 2009., kada su Varaždinci osvajali prvenstvo RH, osvajali kup, igrali u europskim kupovima... Odnjegovao je bezbroj mladih odbojkaša, sudjelovao u njihovom razvoju i napretku, vodio OK Varaždin i kao sportski direktor. Josip je bio i ostao principijelan, ustrajan i vjeran tezi da samo bespoštedni rad stvara rezultate, a za svoj rad primio je brojna priznanja i nagrade. Vjerojatno najveća nagrada mu je sin Edo koji nastavlja stopama svog oca i uspješan je odbojkaški trener u Japanu.

Naša kuća slavnih ne bi bila kompletna bez Josipa, a stanarinu za ovu našu kuću Josip je odavno platio i... preplatio. Dobro nam došao Josipe!  - poručuje tajnik Varaždinske građanske garde, natporučnik Dražen Loparić.