„Otvoreni podrumi“ uz vidikovac na Mađerkinom bregu: Štampar & Palfi

vv | 20.5.2022. u 13:30h | Objavljeno u Društvo

Danas i sutra, već treću godinu zaredom, vinarija Štampar na jedinstvenom ambijentu na otvorenom nedaleko od vidikovca na  Mađerkinom bregu ugošćuje svog prijatelja i chefa Marka Palfija u sklopu manifestacije Otvorenih podruma.

-Hrana koju je Palfi pripremio je miks klasika i noviteta, a sve s naglaskom na lokalnom uzgoju mesa. Uz obavezne burgere u mesnoj i vege verziji, bit će tu i vratine s roštilja, pohanog piceka i međimurskih mazalica. Kako Palfi kaže, mazalice su balkanska, bolja verzija, talijanskih bruschetta gdje se smjesa mljevenog mesa utiskuje u lepinju, peče na roštilju pa reže na komade i servira uz namaz od sira i vrhnja, najavljuju u vinariji Štampar, naglašavajući da su to savršeni zalogajčići uz pjenušac, ali i bilo koje od njihovih sjajnih bijelih, suhih vina.

Međutim, i vegetarijanci će doći na svoje.

-Bit će tu i planetarno popularan „Beyond“ burger, koji je pionir i najveći svjetski proizvođač mesa na bazi povrća. Pljeskavica koja je dimljena i obogaćena sokom cikle kako bi čim bolje replicirala „pravo“ meso i texturom i okusom i mirisom, napominju u vinariji Štampar te pozivaju na Otvorene podrume na Mađerku gdje će dva dana biti čaroban spoj, jedinstvene lokacije, sjajne hrane, svjetski nagrađivanih vina i prigodne glazbe.

278578321_526758405692465_2579291983841417829_n.jpg

MENU

1. BURGER MAĐERKA

150g mljevene junetine sa 30% Duroc svinjskog carskog ( hrvatski uzgoj ), brioche pecivo, cheddar sir, BBqMayo, kiseli krastavci s koprom, ljubičasti luk…..

2. MEĐIMURSKA MAZALICA

Miješano mljeveno meso sa začinima ( hrvatski uzgoj ), utisnuto u lepinju i grilano, namaz od sira z vrhnjem…..

3. VRATINA Z ROŠTILJA

Odrezak Duroc svinjske vratine ( hrvatski uzgoj ) u mediteranskoj marinadi, pečen na roštilju, lepinja, ajvar, ljubičasti luk…..

4. POHANI PICEK U TORTILJI

Marinirani pileći file ( hrvatski uzgoj ) pržen sa mixom 12 suhih začina, tortilja, salata, paradajz, ribani sir, majoneza s limunom i češnjakom…..

5. „BEYOND“ BURGER – vege

„meso“ na bazi povrća, brioche pecivo, cheddar sir, BBqMayo, kiseli krastavci s koprom, ljubičasti luk…..

6. PRŽENI KRUMPIRIĆI

Prženi krumpirići, ketchup…..