Otvorene prijave za Školsku shemu: Voće, povrće i mliječni proizvodi školarcima diljem Hrvatske Foto: ilustracija

Otvorene prijave za Školsku shemu: Voće, povrće i mliječni proizvodi školarcima diljem Hrvatske

Varaždinske vijesti | 28.8.2020. u 20:36h | Objavljeno u Društvo

Ministarstvo poljoprivrede nastavlja provoditi model Školske sheme za 2020./2021. godinu za sve hrvatske školarce u razdoblju. Rok za iskaz interesa osnivača školskih ustanova otvoren je do 25. rujna, dok dobavljači interes mogu iskazati tijekom cijele školske godine 2020./2021.

Iz ministarstva ističu kako je cilj Školske sheme da se kroz njezinu provedbu u nastavne dane tijekom školske godine u osnovnim i srednjim školama ponude besplatni obroci voća i povrća, a mlijeka i mliječnih proizvodi učenicima nižih razreda osnovne škole, neovisno od redovnog obroka u okviru školske prehrane.

- Na ovaj način podižemo svijest o važnosti zdrave ishrane kod mlađe populacije te ih potičemo na usvajanje kvalitetnijih prehrambenih navika. Također, tako dajemo prednost lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvenicima te potičemo razvoj našeg sela i hrvatske poljoprivrede - izjavila je ministrica Vučković te još jednom pozvala sve zainteresirane da se prijave.

S obzirom na to da se iznos prava na potporu izračunava na osnovi broja učenika evidentiranih u e-Matici na dan 30. rujna 2020. godine, iz ministarstva podsjećaju osnovne i srednje škole koje će sudjelovati u provedbi Školske sheme 2020./2021. da do tog datuma ažuriraju podatke o broju učenika u e-Matici.

Detaljne informacije dostupne su na stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.